Niğde’de ekmek üreten fırınlar arasındaki rekabet Bor Belediye zabıta ekiplerini harekete geçirdi. Bor Belediyesi Zabıta ekipleri, fırıncıların fiyattaki rekabetten dolayı ekmek gramajlarında oynama yapmalarını önlemek için denetimlerini artırdı. Bor’da ekmek üreten fırınlar başta olmak üzere ekmek satan tüm bakkal, market, halk ekmek büfeleri ve fırınlar mercek altına alındı Fırıncılar sağlıklı ve kaliteli ekmek üretmeleri konusunda uyarıldı.
Bor Belediyesi nezaretinde bakkal ve marketlerde yapılan denetimler sırasında ekmek satan bir bakkalda eksik gramajlı ekmekler bulundu. Yapılan kontrollerde 300 gram olması gereken ekmeklerden 180 tanesinin 280 gram olduğu tespit edildi. Zabıta ekipleri eksik gramajlı ekmeklerin Bor İlçesi dışındaki fırıncıların imal ettiği ekmekler olduğu ve dışarıdan ilçemize satılması için getirilen ekmeklere el konulduğu, işyeri hakkında tutanak tutarak cezai işlem uyguladı. Görevliler gramajı eksik olan 180 ekmeğe de el koydu.
Belediye Başkanı Sıtkı Erat konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; belediyenin temel görevlerinden birinin de insanların sağlığını korumak olduğunu belirterek “İnsanımızın sağlıklı ve kaliteli ekmek yemesini sağlamak için fırınları, bakkal ve marketleri denetime tabi tutuyoruz. Ekmeklerin temiz ve sağlıklı ortamda satılmasını sağlıyoruz. Yani ekmeklerin sağlıklı ortamlarda üretilmesi ve satılması konusundaki hassasiyetimiz ortada. Ekmekte rekabet her zaman iyidir. Ancak kaliteli ekmek üretilirse iyidir. Sağlıksız ve kaliteden ödün verilmiş bir rekabetin hiçbir anlamı yoktur. Buna müsaade etmeyiz.. Bizim denetim yapmamızın bir nedeni de ekmeklerin hangi ortamda üretildiğini ve satıldığını görmek. Ürünlerde ne kadar fedakârlık yapıldığını yerinde görüp, incelemek ve eksiklikleri tespit etmektir. Benim temennim fırıncı kardeşlerimizin her zaman ekmek üretimlerini sağlıklı şartlarına uygun ve gramajları tam şekilde yapmalarıdır. Aksi takdir de belediye olarak sağlıksız üretim yapanlara asla göz açtırmayız. Halkımın ekmeğini asla çaldırtmam.” ifadesinde bulundu.
Bor Belediyesi Zabıta Denetim ekipleri tarafından fırın ve alış veriş merkezlerinde yapılan denetimlerde, eksik gramajlı olduğu tespit edilen 180 ekmeğin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Öğrenci Yurduna verildiği kaydedildi.
 
Bor’da 300 gram ekmek 600 kuruştan satılmaktadır.
 
Haber : Ali Akbaş - boradair.com
Editör: TE Bilişim