Niğde’de 18 Ağustos Pazar günü Çiftlik karayolu Tırhan köyü yakınlarında iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 3’ü çocuk 7 kişi de yaralandığı trafik kazasında kazaya sebep olan sürücü mahkeme tarafından serbest bırakılmasına müvekkiller itirazda bulundu.

1 kişinin ölümüne 7 kişinin de yaralanmasına sebebiyet veren sürücünün serbest bırakılmasına itirazda bulunan müvekkillerin avukatı Önder Gündoğdu; “ 18 Ağustos 2016 tarihinde saat 19:00’da Niğde Bağlama Kasabasında meydana gelen trafik kazasında müvekkilim Azize Beşer ağır yaralanmış eşi Cihan Beşer olay yerinde vefat etmiş, 2 yaşındaki oğlu ve 4 yaşındaki kızı ağır yaralanmış,  kız kardeşinin 3 yaşındaki oğlu ile müvekkilin kız kardeşi ise yoğun bakımda yatmaktadır. Bu kaza bir ailenin yok olmasına ve çok büyük acılar yaşanmasına sebep olmuştur. Olayın üzerinden günler geçmesine rağmen sürücünün mahkeme tarafından ifadesinin alınması akabinde serbest bırakılması ailenin ve müvekkilimin acısına acı katmış ve vicdanlarda adalete olan güveni zedelemiştir. Sürücü daha öncesinde alkolden ehliyetine el konulmuş birisidir. Olay günü de üç arkadaşı ile öğlen vaktinden akşam vaktine kadar alkol aldıkları ise herkes tarafından bilinmektedir. Karayolları ekibinin yaptığı çalışma sonrası 90 mt boyunca şerit ihlali yapan ve aşırı suratlı olan aynı zamanda tutulan tutanağa göre %100 kusurlu olan sürücünün serbest bırakılması ne acılı ailenin ne de toplum vicdanının kabul edebileceği bir durumdur. Kazadan hemen sonra şüpheliler olay yerinden kaçmışlar yardım dahi etmemişlerdir. Ayrıca sürücü olduğunu iddia eden kişi karakol ifadesinde alkol aldığını beyan etmesine rağmen serbest bırakılması son derece hatalıdır. Bu yaşanan olay taksir değil kasıtlı olaydır. Şüphelilerin ‘kasten adam öldürmekten’ yargılanması gerekirken ifadelerinin arkasından serbest bırakılmaları toplum vicdanını yaralamıştır” dedi.

Avukat Gündoğdu; “Yine belirtmek gerekir ki kaza sonrası sürücü ve yanındakiler olay yerinden kaçmış ve halen sürücünün kim olduğu tespit edilememiştir. Kasaba giriş ve çıkışında mobese kamerası bulunmasına rağmen aynı zamanda kendi yaptığımız araştırmalar neticesinde şüphelilerin petrol istasyonlarına girerek mola alanında alkol aldıkları ve kamera kayıtları olduğu tespit edilmişken sayın kolluk kuvvetinin hiçbir araştırma yapmamış olması ve aynı zamanda sürücü olduğunu iddia eden şahsın serbest bırakılması ailenin acısına acı katmaktan ve adaleti sorgulatmaktan öteye gitmemiştir. Yaşanan bu üzücü olayda hukuki süreçte olayın takipçisi olacağımızı ve bu insan katillerinin tutuklanması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizi bildirmekle birlikte  adli makamlarında üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesi ve en azından acılı ailenin acısının bir nebze azaltılması için sürücünün tutuklanması için  gerekli çalışmaları yapması gerekmektedir” dedi.



 
Editör: TE Bilişim