Niğde'de Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (KYK) kalan öğrencinin saldırıya uğradım yalanını polis ortaya çıkartı. 

KYK'ya ilişkin Ertuğrul Gazi Adam Öğrenim Gören Yurdu'nda yüzleri kar maskeli üç kişinin kendisine saldırarak darp ettikten sonra yurdu çevreleyen dikenli tellerden atlayıp olay yerinden kaçtıklarını iddia eden M.B isimli öğrencinin olayı kurguladığı ortaya çıktı.

Niğde Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “ İlimizde yayımlanmakta olan bir yerel gazetenin 21.12.2015 tarihli nüshasında, “KYK’da Bıçaklı Saldırı” başlığı altında bir haber yayımlanmıştır. Haber konusu olay aşağıda açıklandığı şekildedir.

18/12/2015 günü saat 22.05 sıralarında İlimiz KYK Ertuğrul Gazi Erkek Öğrenci Yurdunda Kasten Yaralama olayı olduğu ihbarı üzerine derhal Emniyet Müdürlüğü ekipleri sevkedilmiş ve yapılan tahkikat neticesinde;Müşteki M.B. isimli şahsın ilk beyanında, F Blok arka kısmında bulunan yangın merdiveninde sigara içtiği esnada bahçe kısmında bir ıslık sesi duyduğunu, aşağı indiğinde bir şahsın kendisinden yardım istediğini, bu esnada şahsın yanına gittiğinde yüzleri kar maskeli üç kişinin kendisine saldırarak darp ettikten sonra yurdu çevreleyen dikenli tellerden atlayıp olay yerinden kaçtıklarını beyan etmiştir.

Ancak olay yerinde yapılan araştırmada ve kamera kayıtlarının incelenmesinde yukarıda belirtildiği gibi bir olayın meydana gelmediği anlaşılmıştır.

Bunun üzerine müşteki M.K. beyanını değiştirerek kendi kaldığı F Blok üçüncü katında bulunan tuvaletlerde olayın gerçekleştiğini belirtmiş ve kendisine saldıran kişilerin WC’den çıkarak kaçtıklarını ifade etmiştir.

Müştekinin bu ikinci beyanında da belirtmiş olduğu hususlar araştırılmış, yaklaşık 100 öğrencinin kaldığı katta olayı gören ve duyanın olmadığı gibi kamera kayıtları incelendiğinde, yüzleri maskeli herhangi bir kimseye rastlanılmamış ve iddia konusu olayı destekleyecek herhangi bir somut delile rastlanılmadığından, M.B hakkında suç uydurmadan gerekli adli işlem yapılmıştır.

Ayrıca öğrenci yurdunun çevre güvenliğinin yeterli olduğu, dışarıdan giriş ve çıkışı engellediği, yurt çevresi ve giriş çıkışların kamera sistemi ile kayıt altına alındığı, F Blok giriş-çıkışının parmak izi sistemiyle kayıt altına alındığı, güvenlik görevlisinin bulunduğu anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İLGİLİ HABER AŞAĞIDA



Editör: TE Bilişim