Vatandaş, bütün uyarılara rağmen telefonla dolandırıcılığın kurbanı olmaya devam ediyor.


Ardı arkası kesilmeyen telefonda dolandırıcılık olaylarına geçtiğimiz gün bir yenisi daha eklendi. Telefondakendisini Başkomiser olarak tanıtan bir kişi, Niğdeli vatandaşın 10 bin TL’sini dolandırdı.



      Polis, sürekli uyarılarda bulunuyor ama vatandaş dolandırılmaya devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü cep telefonu abonelerine mesaj yoluyla tek tek ulaşarak kendisini polis, asker, savcı olarak tanıtıp kontör ya da para isteyenlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtiyor. Niğde İl Emniyet Müdürlüğü, “ Dikkat dolandırıcılar telefonda! Tanımadığınız numaraya değil, 155’e güvenin. Hiçbir devlet görevlisi kontör veya istemez” yazılı afişleri şehrin en işlek caddelerine asarak uyarıda bulunuyor ancak, bütün uyarılara rağmen vatandaş dolandırılmaya devam ediyor.

            
10 BİN TL’Yİ YATIRDI DOLANDIRILDIĞINI ANLADI
 
        Niğde’de telefonla ulaştığı T.A.’ya kendisini Başkomiser olarak tanıtan bir kişi, vatandaşı 10 bin TL dolandırdı.


               T.A. isimli şahsı telefonla arayan, "Ben Niğde Emniyet Müdürlüğü'nden Başkomiser A.A.’yım. Kimliğini kayıp etmişsin, kimliğin PKK’nın eline geçmiş. Senin adına 48 bin TL kredi kullanmışlar. Sen 10 Bin TL’yi vereceğim numaraya yatır” dedi.


         T.A.’ya hesap numarası veren A.A., şahıstan bankaya 10 bin TL para yatırmasını istedi. Hemen bankaya giden T.A. dolandırıcının verdiği hesap numaralarına para yatırdı. Parayı yatırdıktan sonra kendisini arayan A.A.’nın numarasına ulaşmak isteyen T.A. dolandırıldığını anladı. Bunun üzerine T.A. Niğde Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu.

 
      Emniyet yetkilileri, kendilerini Polis, Emniyet Müdürü, Avukat, Hakim, Savcı gibi unvanlarla tanıtıp para isteyen şahıslara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.





Editör: TE Bilişim