Niğde’de Hıdırlık mevkiinde bulunan bir barda 10 ay önce meydana gelen ve 2 kişinin hayatını kaybettiği 4 kişinin yaralandığı silahlı saldırı olayında ilk duruşması Niğde Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde görünen duruşmaya tutuklu sanık S.D Telekonferans ile bağlanırken Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve tutuksuz yargılanan H.B., H.Ş ve E.Ş ile olayda yaralanan F.V., F.A., M.D ile yakınları katıldı. Olayda yaralanan Y.A askerde olduğu için duruşmaya katılmazken olayda hayatını kaybeden Ö. Y. ve S. A.’nın aileleri ve yakınları da duruşma salonunda bulundular.


Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Niğde Adliyesinde 2. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirilen duruşmada avukatlar nezaretinde olayın nasıl olduğunu anlatan sanıklar ve olayın mağdurları zaman zaman gerginleşen duruşma da mahkeme başkanı tarafından müdahale edildi.
Duruşma sonunda olayın tutuklu sanığı S.D tutuklunun devamına karar verirken diğer sanıklar H.B., H.Ş ve E.Ş Adli Kontrol kararının devamına karar verildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Niğde’de eğlence merkezinde çıkan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır 4 kişi yaralandı.


Olay sabaha karşı Niğde merkez Hıdırlık Mevkiinde bulunan eğlence merkezinde meydana geldi. S.D bilinmeyen bir nedenle eğlence merkezi çalışanları ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle S.D yanında bulunan tabanca ile ateş etmeye başladı. Kurşunların isabet ettiği Ömer Yıldırım(40), Serdar Altın(41), Y.C(19), M.D.(41), F.V.(36) ve F. A.(23) yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan Serdar Altın ve Ömer Yıldırım tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralılardan F.V’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi. S.D ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayı gerçekleştiren kişinin berber olduğu öğrenildi.


Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Editör: TE Bilişim