Sazlıca Kasabası Ak Maden Yolu üzerinde çıkan yangın, 4 milyon arı ile birlikte umutları da yok etti. Niğde’nin Sazlıca Beldesi’nde arıcılık yapan üreticiye ait 4 milyon adet arı yanarak kül olurken jandarmanın incelemesinin ardından olayda kasıt olabileceğine işaret eden delillere ulaşıldığı belirtildi.

 

Niğde’nin Sazlıca Beldesi Ak Maden mevkiinde dün öğle saatlerinde gerçekleşen olayda 360 adet arı kovanı, içerisinde ve doğada bulunan toplam 4 milyon arı ile birlikte yanarak kül oldu.

 

 

OLUŞAN ZARAR 65 BİN TL

 

Bin bir emekle yetiştirmeye çalıştığı ve gözü gibi kolladığı arıların çıkan yangında telef olduğunu dile getiren arı yetiştiricisi Nuri Özen, gözyaşlarına hakim olmakta güçlük çekti. Olayı öğrenir öğrenmez arı kovanlarının bulunduğu mevkiiye giden arı üreticisi Nuri Özen, “Ne yaptıysak milyonlarca arının hayatını kurtaramadık. Çok üzgünüm. Bu canlıların yanmasının hesabını kim ya da kimler nasıl verecek” dedi. Başka bir geçim kaynağı olmadığını, oluşan zararın 65 bin TL’ye ulaştığını dile getiren Özen, arılarla birlikte umutlarının da yok olduğunu belirtti.

 

30 yıldır arıcılıkla uğraşmakta olduğunu ve başka bir geçim kaynağı bulunmadığını söyleyen Nuri Özen, “ Arı kovanlarını yaklaşık 25 gün önce Çukurova’dan taşıdık. Benim ekmek kapım arıcılık, bunun dışında bir işim yok, umudum yok. Ben şimdi ne yapayım, milyonlarca arı telef oldu. Bunu kim neden yapar kimseyle bir problemim yok ” dedi.

                           

KASIT OLDUĞU BULGULARINA RASTLANDI

 

Olay yerine çağrılan jandarmanın yapmış olduğu incelemede kasıt  olduğu bulgularına rastlandığı belirtilirken, yapılan ilk incelemelerde arıların bulunduğu arazinin içerisinde yakılan büyükçe bir ateşin yangına sebebiyet verdiği, kovanların ve doğada bulunan arıların telef olduğu belirlendi. Jandarma ekipleri incelemelerini sürdürürken, olayla ilgili gereğinin yapılacağını belirterek soruşturma başlatıldı.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim