Niğde112 Acil Çağrı Merkezi’ni asılsız ihbarda bulunarak meşgul ettiği tespit edilen 17 kişiye toplam 10 bin 659 bin TL para cezası uygulandı. Niğde 112 Acil Çağrı Merkezine 2021 yılı içerisinde 487 bin 449 çağrı gelmiştir. Gelen çağrıların yüzde 46,58’sinin gereksiz, yüzde 53.42’ sinin ise gerçek çağrı oluşturuyor

Niğde 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Niğde 112 Acil Çağrı Merkezinde Niğde Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Orman İşletme Müdürlüklerinin temsilcileri ile birlikte hizmet verilmekte.

112’YE GELEN ÇAĞRILARIN YÜZDE 46’SI ASILSIZ

Niğde 112 Acil Çağrı Merkezine; 2021 yılı içerisinde 487 bin 449 çağrı gelmiş olup, gelen çağrıların yüzde 46,58’sinin gereksiz aramalar, yüzde 53.42’ sinin ise gerçek çağrı olduğu yapılan istatistiki çalışmalarla tespit edilmiştir. Yapılan gereksiz çağrılardan dolayı, kurumumuz da görev yapan çağrı karşılayıcılarımız ve çağrı yönlendiricilerimiz büyük sıkıntı yaşamaktadır. Asılsız ihbarlar ve hakaret içeren çağrılar kamu hizmetlerinin düzenli, süratli, etkin ve ekonomik yürütülememesine neden olmaktadır. Yapılan gereksiz ihbar ve çağrılar acil yardıma ihtiyacı olan Vatandaşlarımıza ekip yönlendirmede gecikmelere neden olmakla birlikte, acil durumda olan Vatandaşlarımızın hak kaybına neden olmaktadır. Bu nedenle, 112 Acil Çağrı Merkezleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 23. Maddesinin 2. Fıkrası gereğince "Çağrı Merkezini asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen kişilere 5326 sayılı Kabahatler Kanununa göre İl Valileri tarafından 561 Türk Lirası idari para cezası verilir. Tekerrür halinde ise bu ceza iki katı olarak uygulanır" denildi.

NİĞDE’DE 17 KİŞİYE TOPLAMDA 10 BİN 659 TL PARA CEZASI KESİLDİ

112 Acil Çağrı Merkezinden yapılın açıklamaların devamında; 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 42/ A Maddesi gereğince, 112 Acil Çağrı Merkezini asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen 17 kişiye kişi başı 561 TL, Kanunun “Tekerrür halinde bu ceza iki katı olarak uygulanır” hükmü gereğince bir kişiye Bin 122 TL, toplamda 10 bin 659 TL idari para cezası uygulamıştır. Ayrıca, asılsız ihbarlar ve hakaret içeren çağrıların tespiti halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmaktadır.

“Gereksiz aramalarla meşgul etmeyin”

112 Acil Çağrı Merkezimizin acil çağrı hizmetlerinin düzenli, süratli, etkin ve verimli yürütülmesi için acil yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza en kısa sürede yardımda bulunulması amacıyla, hatlarımızın gereksiz yere meşgul edilmemesi, aksi halde idari para cezası ve aramanın niteliğine göre suç duyurusunda bulunulacağından gerekli hassasiyetin gösterilmesi. 112 Acil Çağrı Hattına sadece kendimizin değil başkalarının da ihtiyacı olabileceğini ve bu ihtiyacın hayati önem taşıdığını bilerek dikkatli olunması gerektiğini hatırlatmaya yönelik tüm çalışmalar devam etmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezine ne zaman ve nerede ihtiyaç duyacağımız belli olmaz ama her ihtiyaç duyduğumuzda 112 hep yanınızda olacaktır” denildi.

Niğde'de Bir Kişi Benzin Dökerek Evlerini Yaktı! Niğde'de Bir Kişi Benzin Dökerek Evlerini Yaktı!

Editör: TE Bilişim