Kayseri Erciyes’te kayak yaptıktan sonra Niğde’ye dönen Niğde Üniversitesi  öğrencilerini taşıyan minibüslerin karıştığı ve 11 kişinin öldüğü kazayla ilgili davada sürücülere ceza yağdı. Niğdeli iki sürücüye toplam 19 yıl 6 ay ceza verildi.

Niğde üniversitesi öğrencilerini taşıyan 2 münibüs,  21 Aralık 2013 tarihinde Erciyes’ten dönerken Hacılar dağ yolunda kaza yapmıştı. Olayda, 11 kişi hayatını kaybetmiş 31 kişi de yaralanmıştı. Bu kazayla ilgili tutuklu yargılanan münibüs sürücüleri Borlu Durmuş Ozan ve Niğdeli  Adem Akpınar Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

Duruşma bilirkişi raporlarını okunmasıyla başladı. Raporda, midibüs lastiklerin mevsimlik ve sürücülerin asli kusurlu olduğu belirtildi.

Son savunmasını yapan sürücü Durmuş Ozan, olayın kaza olduğunu belirterek ölenlerden dolayı çok üzgün olduğunu söyledi. Kaza yapan midibüse ve sağlık ekiplerine arkadan gelerek çarpan minibüsün şoförü Adem Akpınar ise savunmasında olayda kasıt olmadığını belirterek, ölenlere Allah’tan rahmet dilediğini kaydetti.

Son savunmaların ardından mahkeme kararını açıkladı. Tutuklu sanık Durmuş Ozan'a 'taksirle adam öldürme' suçundan 12 yıl, diğer sanık Adem Akpınar’a ise 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
Editör: TE Bilişim