O Ses Türkiye Yarışması’nda  yarışarak Niğdelilere büyük heyecan veren tarzı ve sesiyle tüm Türkiye’de dikkatleri üzerine çeken Arzu Akdaş ile Borhaber.net adına Editörümüz Fatma TAN görüştü ve ilginç bulacağınız bir  röportaj yaptı.
 
İşte o röportaj…
 
Borhaber.net: Çocukluğundan beri şarkı söylüyorsun. Bazen düğünlerde Arzu şarkı söylesin dendiğinde baban kızarmış. Baban nasıl oldu da sahneye çıkmana izin verdi?
Düğünlerde küçüksün kız çocuğusun Bahçeli’de küçük bir kasabadasın bu nedenle babam istemezdi. Ama bende mikrofon aşkı vardı. Güzel sanatları kazandım. Ondan sonra babamı çağırdım şarkılar söyledim. Beste yaptım enstrümanımı aldım evde babama çaldım. Birine bestemi verdim. Babam baktı oluyor o zaman ikna oldu.
 
Borhaber.net: O Ses Türkiye Yarışmasına katılarak değişik bir tecrübe edindin, seçmelerde neden Niğde’den bahsetmedi sadece Niğde Üniversitesi denildi diye insanlar tepki gösterdiler bu konuda neler söylemek istersin?
Niğdelilere kesinlikle hak veriyorum ama bilmedikleri bir şey var. Acun Medya ekibini de burada suçlamak doğru değil. Çok yarışmacı var bizlerden alınan röportaj 25-30 dakikalık röportajdı. O röportajda ben Bahçelili olduğumdan, ilkokul ortaokul ve güzel sanatlar fakültesine kadar bahsettim. Niğde’nin küçük bir şehir ve bu küçük şehirde samimi insanların olduğundan bahsettim. Benim müziğe kendi tarzımı katmamda yaşadığım şehrin çok büyük bir etkisi olduğunu söyledim. Niğdeli biri olarak Niğde’den bahsettim ama ekrana bunların hepsi yansımadı ekip o röportajdan kendilerine göre bir kısmı almışlar. Kimse şunu düşünmesin Arzu Niğde’yi beğenmiyor diye bir şey yok. Ben bu şehirde olmaktan ve yaşamaktan mutluyum. İnsanlar sadece vitrinde gördüklerine göre değerlendiriyorlar. Haksızda değiller. Ben Niğde’yi temsil ettim ve gurur duyuyorum. Niğdelilerinde benim arkamda olduğunu biliyorum.
Borhaber.net: Elemelere nasıl gittin?
Ben O Ses Türkiye Yarışması’na katılmaktan yana değildim. Çünkü okulum var, işim var, öğretmen olmak madundaydım. Dilek Doğan Koca hocam bir gün beni rüyasında görüyor bana geldi dedi ki “Arzu ben seni bir sahnede gördüm. Güzel bir sahnedeydin ve bembeyaz kıyafetler içindeydin. O ses Türkiye yarışmasına başvur benim için başvur” dedi. Bende başvurdum. Ertesi gün yanına gittim başvurular kabul edilmiş. Dilek hocam Bursa elemelerini seçti. Sonra kendimi Bursa’da buldum. Elemelerde iki parça söyledim biri kendi parçam biride Betül Demir’in ‘Bir ara’ parçasıydı. Orada koçlar elemeleri yapıyorlar. Aradan bir ay geçti hemen hemen ben umudumu kesmişken telefon çaldı. Dilek hoca ile otururken telefon çaldı. O aralar beş kere bana şaka yaptılar. Asıl telefon geldiğinde ben şaka zannettim. Bana “Ama ben şaka yapmıyorum Acun Medya’dan Gizem” deyince havalara uçtum. İki gün sonrada İstanbul’a gittik.
“Eller Günahkâr” parçasının benim için ayrı bir yeri vardır. Benim ilk sahneye çıktığım parçadır ve uğuru olduğuna inanıyorum. On parçanın içinden Tarık Hoca sanki kalbimi okudu “Eller Günahkâr”  parçasını söyleyeceksin demesi beni çok mutlu etti.
 
Borhaber.net: “Eller Günahkâr” parçasını söylerken döneceklerini hissettin mi?
Son dakikaya kadar, bunu düşünemiyorsunuz. İnsan düşünüyor benim hayatım müzik, müzik okuyorum, hayatımın bir parçası şarkılarla yaşıyorum diyorsun. Ama oraya gidince değişiyor. Her şey profesyonel olmak zorunda hata yapma lüksün yok. Orkestra bir kez çalıyor ve bir kez söyleme hakkın var. Ben şarkıyı kendim gibi söyleyeceğim ve elimden geleni yapacağım diye düşündüm. Bir tahminde buluna bilmek çok zor.
Borhaber.net: Jüri üyeleri döndükten sonra seni rahatlamış gördük. İnşallah heyecan yapmaz dedik o anki duygularını paylaşır mısın?
Şarkıyı söylemeye başladım. Baya bir gitti hala dönmediler bazen ilk sesi duyunca dönüyorlardı. Bir an evvel dönsünler istiyorsun. Döndüklerini görünce heyecanlandım, panik oldum o arada sesim titredi. Arzu kendini toparla dedim ve şarkıyı tekrar yakaladım.
Borhaber.net: Mustafa Sandal’ın seni dinlerken ki hali için ne söylemek istersin?
Çok büyüleyiciydi. Gerçekten çok etkilendim. Oraya gitmeden önce Mustafa Sandal vardı. Mustafa Sandal’ın o hareketleri o tavrı bana hissettirdi. Sanki bana o kadar uzak değil de hemen yanında beni seç der gibi hissettirdi bana. Gerçekten Mustafa Sandal’ın gerçekten beni dinlediğini duyduğunu biliyordum. 
Borhaber.net: Hadise’yi seçeceğin izlenimi verdin bu konuda ne diyeceksin?
Acun Ilıcalı Murat Boz’umu seçecektin diye sordu. Ama ben Mustafa Sandal’ın uzun zamandır şarkılarını müzik kariyerlerini takip ediyordum. Hakkında çok şey bildiğim tek insandı. Ona karşı ayrı bir sempatim vardı. Konuşmalarıyla da kararımı onaylamam kolay oldu.
 
Borhaber.net: Mustafa Sandal biz senle sadece müzik konuşacağız dedi bu seni ne kadar etkiledi?
Oradaki tepkiler kontrol edilebilir tepkiler değil. Mustafa Sandal’ın o söyledikleri çok değerliydi benim için. İnsanın kendini televizyon ekranında izlemesi değişik bir duygu. Bende çekimden sonra kendimi sizler gibi sadece o gece izleye bildim. Sahnede bütün vücudun uyuşmuş bir şekilde oluyor. 5 yıldır sahneye çıkıyorum. Daha kalabalık insan topluluğuna hitap ettim ama aynı şey değilmiş bunu gördüm. Birini senin hakkında yorum yaparken dinlemek daha farklı bir şey ve kendini kontrol edemiyorsun ve bir şaşkınlık ve heyecan suratına oturuyor. Hülya Avşar ve Hadise’nin davranışları çok sempatikti. Tarzımı da çok beğenmişlerdi. Murat Boz’un tepkisizliği de çok hoştu.
Borhaber.net: Mustafa Sandal’ın tüylerim ürperdi demesi ekrandaki seyredenleri de etkilemiş olmasına ne demek istersin?
Mustafa Sandal mükemmel bir insan. Onunla çalışırken onun o tepkisinin ne kadar gerçek olduğunu daha iyi anlıyorsunuz. Samimiyeti ile gerçekten bir abi gibi, yeri geldiğinde bir hoca gibi. İnanılmaz samimi bir insan kısa bir sürede olsa onunla çalışmış olduğum için çok mutluyum.
 
Borhaber.net: Şebnem Ferah, Sezen Aksu gibi beste yapıyorum dedin. Onlara karşı bir hayranlığın var. Yaptığın besteleri bir albüm olarak mı değerlendiriyorsun yoksa paylaştıkların oluyor mu?
Ben liseden beri yazıyordum. Ufak ufak gitara merak sardım ilk bestemi lise 3 de yaptım. Kendi kendime yapıyordum. Birilerine dinlettikten sonra alacağım tepkiden korktuğum için dinletmiyordum. İlk bestemi paylaştığımda arkadaşlarımdan aldığım tepki beni çok etkiledi ve devam etmem gerektiğini anladım. Artık yazdığım her şeyi bestelemeye başladım. Benim şarkılarım daha yaşanmış daha derin ve duygu dolu oluyor. Hiç hareketli parçam yok.
Borhaber.net: Düellolardaki parça sana uzak bir parçaydı tam bir ters köşe olayı ne söylemek istersin bu konuyla ilgili?
Şarkı bana çok uzak bir şarkıydı. Arzu bu şarkıyı da acaba kendi gibi söyleyecek mi diye sınandığımı düşündüm. O şarkıyı olduğu gibi söylemiş olsaydım kendimi göstermiş olmazdım bunu kabul edemezdim de. Şarkıyı kim söylediyse, Ebru Gündeş, Funda Arar, Bergen, Sibel Can hepsinden dinledim. Hemen hepsinde aynı tarz var biraz Funda Arar rock saundu koymuş. Şarkı bana yakıştı ve ben şarkıyı sevdim.
Borhaber.net: Provalar nasıldı o atmosferi paylaşır mısın?
Provalar çok güzeldi. Tarık Sezer’i ifade edecek kelime bulamıyorum. Bir orkestrada olması gereken sağlam müzisyenler var orada. Arkanda o kadar kusursuz bir orkestra var ki oradan kopmak istemiyor insan. Çok samimi ve sıcak biri, şarkıyı sırf o orkestra için mükemmel olman gerekiyor. Çünkü o mükemmelliği bozmak olmuyor. Mükemmel insanlarda senden mükemmelliği bekliyor. Sanki bir vefa gibi düşünüyorsun.
Borhaber.net: Düellolarda elenince ağladın bununla ilgili ne söylemek istersin?
Kararı duyunca şok oldum ve ağladım. Ben insanları seven biriyim. Müzisyenlerin müzisyenle kaynaşması çok kolay oluyor. Onlardan kopmak çok zor oldu ama bu bir yarışmaydı ve kuralları böyle. Acun Medya ekibi çok disiplinli bir ekip. Bütün bunlardan ayrılacağını düşününce çok üzülüyorsunuz ister istemez. Birkaç performans daha olmasını isterdim. İstediğim şarkılar geldiğindeki performansımı merak ediyordum bu nedenle çok üzüldüm. Mustafa Sandal’dan, arkadaşlardan, orkestradan ayrılacak olmaktan dolayı çok üzüldüm.
Borhaber.net: Değişik bir deneyim oldu senin için, kazanımların neler oldu?
Profesyonel bir orkestra ile çalışmak bir tecrübe oldu. Bundan sonra daha bayık bakmayacağım, heyecanını yüzüne yansıtmamak gerektiğini öğrendim. Solo performans nasıl olur onu öğrendim. Röportaj yapmak nasıl bilmiyordum. Beklemediğin yerlerden beklemediğin sorular geliyor bunlara karşı nasıl davranman gerektiğini öğreniyorsun. Müzik paylaşımı tanımadığın biriyle yapmayı öğrendim. Güzel bir tecrübe oldu iyi ki de gitmişim. O Ses Türkiye bana çok şey kattı.
Borhaber.net: Elendikten sonra keşke Mustafa Sandal’ı seçmeseydim dedin mi?
Asla… Asla da demem… Benim bu saatten sonra bir Mustafa abim olduğunu biliyorum.
Borhaber.net: Elendikten sonra etrafından iyi ya da kötü eleştiriler aldın seni çok etkiledi mi?
Çok ilginçtir, teselli olsa, Niğdeliler ve samimi arkadaşlardan eleştiri gelse çok şaşırtmaz. Ama şöyle bir durum var hiç tanımadığım insanlardan Facebook, Twitter, internet haberleri ve güncel medyadan 3-4 tane kötü eleştiri aldım onun dışında almadım. Çok güzel mesajlar geliyor çok güzel bir tepki var bu beni inanılmaz mutlu ediyor. Profesyonel anlamda çok iyi çok detayları gören eleştiriler de alıyorum.
Borhaber.net: Twiter da Başak Serince isminde bir bayan bun-dan-son-ra-a-dı-nı diye okuyorum ay çok sevdim diyor insanlar tarzını sevdiler ve kabullendiler bu senin için ne demek?
Çok hoş ve çok mutlu edici bir şey bu insanlar benim tarzımı kabullenmiş gibi görünüyorlar.
Borhaber.net: Tarzını insanlar kabullendiler bu tarz Niğde demi kalacak?
Okulumun bitmesine az kaldı. Ben tekrar sınava gireceğim, İstanbul Teknik Üniversitesi veya  Yıldız Teknik Ses Eğitimi bölümüne girmeyi hedefliyorum. KPSS’ye elbette gireceğim sonuçta bir hayatımız var. İstanbul’da olacağım bundan sonra. İstanbul demek müzikle iç içe olmak demek. İstanbul’da bir adım ileri atmamak mümkün değil. Tek başıma bir yerlere gelmek zor. Umarım birileri elimden tutar ve devam ederim. Benim için müzik devam edecek.
Borhaber.net: Niğdelilerle neler paylaşmak istersin?
Niğdeliler bana, başından sonuna kadar, mesajlarla, duyduklarımla, programa gelen insanların tepkileriyle benim yanımda olduklarını hissettirdiler. İl olarak nüfusu az olup en çok izlenen kişi benim bu müthiş bir şey. 482 bin kişi Niğdeli olduğum için çok gurur duydum. Yurt dışında il dışında olan tüm Niğdelilere teşekkür ediyorum. Ben yaşadığım şehri gerçekten çok seviyorum.
Sizin aracılılığınızla benden desteklerini esirgemeyen başta aileme, özelliklede abim Uğur Akdaş’a, Niğde Üniversitesi Rektörü Sayın Adnan Görür’e, Niğde Üniversitesi Müzik Bölümü Akademisyenleri ve personeline, Bahçeli Belediyesi’ne, Mustafa -Dilek Koca ailesine, Neslihan-Mustafa Demirkaya’ya ailesine, Nihavent Cafe’ye, İrem Tekstil, İgora Bayan Kuaförü’ne, Gezginler, Sultans Bujiteri'ye ve Niğde Basınına teşekkür ediyorum.
Borhaber.net: Ekranda çok kilolu ve iri görünüyordun?
Televizyon öyle gösteriyormuş bunu da öğrendim. Yüzüm ilk programda çok değişikti. Benim vücut ölçülerim benden tamamen alakasız çıkmış bende çok şaşırdım. Beni görenler programda çok kiloluydun ne kadar zayıflamışsın üzüntüden mi oldu diye soranlarla çok karşılaşıyorum. Ama ben hep böyle zayıfım. Bende çok şaşkınım.
Borhaber.net: Niğde Üniversitesi’nin desteği nasıl oldu?
Rektörümüz sürekli aradı sordu moral verdi. Hocalarım destek oldular. Derslerimi telafi konusunda yardımcı oldular. Yarışma ile ilgili bana çok destek oldular. Ben Niğde’den büyük bir enerjiyle gittim. Bana güvenmeleri ve bunu hissettirmeleri beni inanılmaz mutlu etti.
Borhaber.net: Okulunda ve etrafındakilerin elendiğini öğrendiklerindeki tepkiler ne oldu?
Boş ver Arzu üzülme, sonuçta bir yarışma, kısmet değilmiş, senin tarzın farklı onlara yabancı gelmiş olabilir, üzülme biz sana güveniyoruz dediler.
 
Borhaber.net: Elenmenin ardından ailenin tepkisi ne oldu?
Çok üzüldüler. İzledikten sonra konuşamadık bile. Üzülme kızım sen elinden geleni yaptın biz senin arkandayız dediler. Ama eve her gitmemde annem ağlıyor anne ağlama diyorum ama sürekli ağlıyor.