Bu “artık yeter” PKK’ya değil, ABD’nin operasyonlarına göz yuman hükümete.   
 Daha dün Foça’da, askeri araçlardan başka araçların giremeyeceği ancak kısa bir süre önce sivillerin girmesine de izin verilen bir bölgede askeri araca pusu kuruldu.

Ardından PKK, bir milletvekili kaçırdı.

İçişleri Bakanı Hakkari’ye giremedi.

BDP milletvekilleriyle PKK’lılar kucaklaşarak, kısa zamanda şehirlerde buluşabilme dileğinde bulundular. 

Hükümet, her şey kontrolümüz altında diyor ama Hakkari’de kimlik kontrolleri yapan ne yazık ki PKK.

Daha önce 2. Habur sayılan Şemdinli hadisesi olmuştu. Bu arada askeri araç devrilmeleri, patlamaları ile kaybettiğimiz şehitler, nöbet tutan polislere kurulmuş tuzaklar...


***

Gaziantep’teki olay bardağı taşırdı. 9 ölü, 69 yaralı. Yaralıların çoğunun durumu ağır. Halk BDP binasına yürüyor, orayı ateşe vermek istiyor. Kızılay Kan Merkezi’ne binlerce kişi kan vermek üzere koşuyor. 

Sevgili vatandaşlarımızın, kan vermek üzere koşanların inşallah siyasi bilinçleri gelişmektedir. Vatandaşların, “hükümet istifa” diyerek olaya olan nefretlerini belirtmeleri bu konuda ümitlendiriyor. “Artık yeter” diye bağırdığımız hükümet konusunda da bir çok şeyi görüyorlardır. Çünkü “terör yayılıyor” demekten başka bu konuda bir şey yapamayan bir Başbakan iktidarda. İncirlik’teki ABD Konsolosluğu yürütüyor bu operasyonları. Patlama için seçilen şehir de bu ince hesaba dayanıyor. Suriye’ye yakın ya... Suriye’ye gelip giden ve orada katliam yapan teröristler aynı merkezden yönetiliyor, onların kaldıkları yerler de Türkiye’de.


***

Her akşam haberlerde “hakkınızı helal ediyor musunuz” diyen imamlara “ediyoruz” denilen şehit haberleri görmek acı veriyor. İktidar temsilcilerinin üzüntü duyduklarını söyleyişleri de öyle. Haber spikerleri “gözyaşları sel olup aktı” diyerek sahneyi tamamlıyorlar. 
Oysa bağımsız davranabilen 3 komşumuzdan; Suriye’den, İran’dan ve Irak’tan aklı başında uyarılar geliyor. Aklın yolu bir ama buradaki akıl bizim aklımız değil. Bu yüzden bir çözüme ulaşılamıyor. Ancak bir iktidar değişikliğinde bu çözüme varılabilir. 


***

PKK’yla yıllarca mücadele eden tecrübeli komutanlar Hasdal ve Silivri’deyken, bu olan mücadeleden tam randıman almak mümkün mü?