İnternete ve sosyal medyaya olan ilgimiz gün geçtikçe aratarak devam ediyor. İnternet ve sosyal medya kullanımının yanı sıra, Türkler mobil internet kullanımında da ön sıralarda yer alıyor. Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını aynı platformda karşılaştıran uluslararası seyahat arama platformu Skyscanner’ın seyahatlerde internet kullanımı hakkındaki son araştırması, Türklerin internete olan ilgisinin tatilde de devam ettiğini doğrular nitelikte. Yaklaşık 1.000 katılımcıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre Türkler tatilde de internetten kopamıyor. Ankete katılan seyahatseverlerin %88’i, tatildeyken kablosuz internet erişimi için bir ücret ödemeyi kabul ettiğini, seyahatseverlerin sadece %19’u ise tatillerinde ücretsiz Wi-Fi (Kablusuz İnternet Erişimi) hizmetinin otel seçimlerinde önemli olmadığı belirtiyor. Araştırma sonuçları aynı zamanda katılımcıların %74’ünün tatilde e-maillerini en az bir kere kontrol ettiklerini ve sadece %7’sinin telefonunu almadan tatile çıkmayı düşündüğünü gösteriyor.
İnternet ve sosyal medya kullanımının yanı sıra, Türkler mobil internet kullanımında da ön sıralarda yer alıyor. Türkiye’deki 3G abone sayısı neredeyse Güney Kore’nin toplam nüfusu kadar, yani yaklaşık 50 milyon. Mobil internet kullanımının bu kadar yüksek olması, tatildeki internet kullanımı alışkanlıklarımızı da doğrudan etkiliyor.
İnternet sitesi ile olduğu kadar mobil uygulamalarıyla da dünyada seyahat etmek isteyenlerin hayatını kolaylaştıran ve en hesaplı alternatifleri sunan Skyscanner, Türk seyahatseverlerin tatildeki internet kullanımlarını araştırdı. Yaklaşık 1.000 katılımcıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre, seyahatseverlerin %88’i tatildeyken kablosuz internet erişimi için bir ücret ödemeyi kabul ediyor, ankete katılan seyahatseverlerin sadece %19’u ise tatillerinde ücretsiz Wi-Fi (Kablusuz İnternet Erişimi) hizmetinin otel seçimlerinde önemli olmadığını belirtiyor.
Araştırma, ayrıca Türk seyahatseverlerin tatilde bile internetsiz yapamayacağını gösteriyor. Katılımcıların %74’ü tatilde e-maillerini en az bir kere kontrol ettiklerini ve sadece %7’sinin telefonunu almadan tatile çıkmayı düşündüğünü de ortaya koyuyor.
Sevdiklerimizle İletişim İçin Tatilde İnterneti Kullanıyoruz
Türkler tatilde en çok arkadaş ve aileleriyle iletişim kurmak için interneti kullandığını söylüyor. Ankete katılan seyahatseverlerin %67’si interneti sosyal medya hesaplarını güncellemek, %72’si ise internet bankacılığı işlemleri için tatilde internet kullandıklarını belirtiyor. 
Tatil E-Postasız Olmaz
Araştırmanın dikkat çeken bir başka noktası ise; Türklerin 1/3’ünün her gün düzenli olarak e-maillerini kontrol ettikleri belirtmesi. Katılımcıların %65’i ise iş maillerini tatilde bile kontrol ediyor.


Skyscanner Hakkında
Skyscanner tamamen anlaşılır, bağımsız ve ücretsiz uçuş arama hizmetinin yanı sıra anında otel ve araba kiralama sonuçlarını karşılaştıran, dünyanın önde gelen seyahat arama motorudur. 2003 yılında kurulan Skyscanner, internet sitesi ve mobil uygulamasının güçlü teknolojisiyle ayda 25 milyondan fazla tekil ziyaretçiye seyahat planlamasında yardımcı olmaktadır. Skyscanner tüm dünyada 30’un üzerinde dilde hizmet vermektedir. iPhone, iPad, Android, Windows Phone, BlackBerry ve Windows 8 uygulamaları 30 milyondan fazla kişi tarafından indirilmiştir. Merkezi Edinburg’un yanı sıra Glasgow, Singapur, Pekin, Barselona ve Miami de dahil olmak üzere toplam 6 uluslararası ofisi olan Skyscanner’ın 35 farklı milletten, 400’den fazla çalışanı bulunmaktadır.
Editör: TE Bilişim