Şubat ayına damgasını vuran haberler,  Güncel, Ekonomi,  Dünya ve  Spor, başlıkları altında değerlendirildi. Ajans Press’in rakamsal veriler ile raporladığı medya analizine göre Şubat’ta en çok konuşulan konular şu şekilde sıralandı:

 

MİT Sorgulandı..

Şubat’ta en fazla kaleme alınan Güncel konu, 1845 haberle, KCK (Kürdistan Komünler Birliği) soruşturmasının MİT’e uzanması oldu. Savcılık tarafından, KCK operasyonları kapsamında, MİT müsteşarlarışüpheli olarak sorguya çağırılınca yer yerinden oynadı.

 

Karatahta nostalji olacak..

Başbakan Erdoğan’ın, “Kara tahta kavramını tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz” sözleriyle özetlediği“Fatih Projesi” kapsamında kullanılacak teknolojik ürünlerin yurtiçinden temini Ekonomi sayfalarında sıklıkla yayınlandı. Fatih Projesi, 751 haberle öne çıkan ekonomi başlığı oldu.

 

Bir İstifa, Bir Yıldırım..  

Şubat ayı başında TFF başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın istifası, spor sayfaları ve köşe yazarlarında 1534 defa bahis konusu oldu. Bir o kadar haber de, Yıldırım Demirören’in. başkanlığı ile ilgili yapıldı.

 

İstifaları seviyoruz..

Türk basınının en fazla ilgilendiği konu yine bir istifa oldu. Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Alman medyası ile girdiği savaş sonucu güven kaybederek, istifasını vermesiyle  ilgili 188 haber, Dünya’dan haberler kategorisinde birinci sırayı aldı.

 

Ajans Press’ten alınan verilere göre, Şubat ayının diğer yoğun gündem başlıklarına gelince; Başbakan Erdoğan’ın “Dindar Nesil” polemiği, Ekonomide Çek Kanunu değişikliği, Spor’da Fenerbahçe şike soruşturmasından tutuklu olan 7 kişinin tahliyesi, Aziz Yıldırım’ın tutukluluğunun devam etmesi, Dünya'dan haberler de ise Yemen’deki gösteriler ve seçimlerle ilgili haberlerŞubat ayı gündemini oluşturdu.




 

Editör: TE Bilişim