Niğde İl Gelişme Planı Aile ve Sosyal Politikalar Şurası Niğde Üniversitesinde Gerçekleştirildi
Niğde Valiliği ile Niğde Üniversitesi arasında imzalanan protokolün ardından çalışmalarına başlanan ve ilimizin 30 yıllık geleceğinin tasarlandığı “Niğde İl Gelişme Planı”nda 12 İhtisas Komisyonu çalışmalarını sürdürmektedir.
 
 Bu kapsamda Aile Sosyal Politikalar komisyonunun yaptığı çalışmaları ve katılımcıların görüş ve önerilerini sunduğu “Aile Sosyal Politikalar Şurası” Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi  1071 No’lu Salonda gerçekleştirildi. Şuranın açılış konuşmasını yapan Niğde Vali Yardımcısı Abdullah UÇGUN toplumun en küçük yapı taşını oluşturan, sağlam temeller üzerinde kurulmuş bir Aile müessesenin sağlıklı bir toplumun oluşturulmasında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yeni bir bakanlık olmasına rağmen gerçekleştirdiği faaliyetler açısından köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Sayın Uçgun, Valiliğimiz öncülüğünde gerçekleştirilen Niğde İl Gelişim Planı ile ilimizin Aile Sosyal Politikalar alanında 30 yılının planlandığını ve gelecekte karşılaşılacak sorunların şimdiden tespit edilerek çözüm yollarının belirleneceğini ifade etti.
 
Aile Sosyal Politikalar komisyonunun koordinatörü Profesör Dr. Selen DOĞAN komisyon olarak yaptıkları çalışmaları anlattı ve Niğde’nin Aile ve Sosyal Politikalar Vizyonu’nun “Eğitim düzeyini yükseltmiş, dayanışmacı birey ve kuruluşları ile yardımseverliğin özendirildiği, ihtiyaç sahibiyim diyen insanların en aza indirgendiği, yardım almak yerine çalışmayı tercih eden bireylerden oluşan, ölçeğindeki benzer illerle kıyaslandığında kendi kendine yetebilen insanların en çok olduğu, sosyal sorunlar ortaya çıktıktan sonra değil, çıkmadan önlemini alabilen, sosyal kesimler arasındaki yaşama standardı farklılıklarını en aza indirgemiş, mutlu birey ve güçlü ailelerden oluşan bir il olmak” olarak belirlendiğini söyledikten sonra katılımcıların görüş ve önerilerini alıp şurayı sonlandırdı.    


Editör: TE Bilişim