Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu’nun 3.sü Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 25-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Niğde Üniversitesi’nin girişimiyle ilki 2014 yılında Niğde’de, ikincisi 2015 yılında Kazakistan’ın Almatı şehrinde gerçekleştirilen Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu’nun üçüncüsü Bakü Avrasya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek.

Niğde Üniversitesi (Niğde, Türkiye), Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi (Almatı, Kazakistan), M. Akmulla Başkurt Devlet Pedagoji Üniversitesi (Ufa, Rusya), Bakü Avrasya Üniversitesi (Bakü, Azerbaycan), Eastern/Mahmud Kaşgari-Barskani Üniversitesi (Bişkek, Kırgızistan) ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile yapılacak olan sempozyum, Türk Dünyası üzerine çalışma yapan akademisyen ve araştırmacıları bir araya getirmesi, Türk Dünyası ile ilgili nitelikli bilgi üretimine katkı sağlaması ve yeni bakış açıları sunması bakımından büyük önem taşıyor.

Türk Dünyasını ilgilendiren konuların ele alınacağı sempozyumda dil, edebiyat, din, eğitim, tarih, sosyoloji, sanat, çevre, arkeoloji, sanat tarihi, uluslararası ilişkiler, Türk Dünyası ilişkileri, iletişim, işletme, yönetim ve ekonomi, kadın ve cinsiyet sorunları gibi disiplinlerde akademik konuların tartışılması, karşılıklı deneyimlerin paylaşılması, araştırma metotlarının belirlenmesi, güncel meselelerin ortaya konması, bilimsel araştırmaların gelecekteki perspektiflerinin belirlenmesi ve gelecekte Türk Dünyasında ortak projelere zemin hazırlanması amaçlanıyor.

Her yıl düzenli olarak farklı bir Türk yurdunda mayıs ayı içerisinde yapılması planlanan Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu kapsamında bilimsel sunum ve oturumların yanı sıra “Kökümüz Bir Türküz” adıyla bir de festival düzenleniyor. Türk Cumhuriyetlerinin ve topluluklarının kültürel unsurlarının, dans, müzik, kıyafet, gelenek ve göreneklerinin yansıtıldığı festivalde, sempozyumu düzenleyen üniversitelerin lisans öğrencileri görev alıyor.

Editör: TE Bilişim