Oto lastikçileri, Nisan ayı ile birlikte araç sürücülerinin yaz lastiklerini takmaya başladıklarını belirtti. oto lastik satıcısı n Ulusoy, "Araçların en önemli aksamlarından biri de lastikleridir. Araçlara mevsimine göre yaz ve kış olarak zamanı geldiğinde takılmalı. Kış lastikleriyle yaz aylarında araçlar çalışır ise hem yakıt fazla harcar hem de aracın hızını keser. Çünkü kış lastiklerinin performansı soğuk havalara göredir. Ama yaz lastikleri ise yaz aylarına göre imal edilmiş ve hava sıcaklığına göre de aracın performansını sağlamaktadır" dedi.

Takılacak Lastikler Mutlaka Araca Uygun Olmalı

Takılacak lastiklerin mutlaka araca uygun lastikler olması gerektiğini belirten Ulusoy, "Aynı zamanda kış ve yaz lastikleri gibi araçlarda kullanılması gereken jantlar da önemli aksamlar arasında yerini almaktadır. Bu nedenle araca uygun olan lastik ve uygun olan jantların takılması gerekmektedir. Lastiğe uyum olmayan jantların da kazaya davetiye çıkaracağı unutulmamalıdır. Aynı zamanda araçtaki lastikle jantın hava koşullarına uyumlu olması lazım. Araca takılan lastik ve jant aracın ve sürücünün emniyeti bakımından da önemlidir" diye konuştu.

Bor Belediye Başkanlığı Seçiminde Hangi Adaya Oy Kullanacaksınız? Bor Belediye Başkanlığı Seçiminde Hangi Adaya Oy Kullanacaksınız?

Mevsim dışı lastik kullanmanın riskli olduğuna dikkat çeken Ulusoy, "Kış lastiklerinin yaz aylarında kullanımı ise hem riskli, hem de ekonomik açıdan çok zararlıdır. Kış lastikleri, hava sıcaklığının arttığı yaz aylarında, yaz lastiklerine göre daha yüksek dönme direnci gösterdiğinden dolayı daha kolay aşınır ve yakıt tüketimini artırır. Kış lastiklerinin güvenlik ve performans sağlayabilmesi için diş derinliğinin 4 milimetre altına düşmemesi gerekir. Yaz aylarında kış lastiklerinin kullanımı halinde fren mesafesi de uzar ve yol tutuşu çok zayıflar. Bu nedenle yaz aylarında yani hava sıcaklıklarının olduğu aylarda araçlarda yaz lastikleri kullanılmalıdır. Aynı zamanda Yaz lastiklerinin hamuru kış lastiklerinden çok farklıdır. Kış ve yaz olarak araçlarda kullanılan lastikler aynı zamanda aracında ömrünü uzattığı gibi emniyet acısından da önemlidir" açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilişim