Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer, Kemerhisar’da Tyanalı Appolonius Panelini Yönetecek.

 

Niğde ili Bor İlçesi Kemerhisar Beledesi kapsamlı bir festivale hazırlanıyor. Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı panelleri, sağlık taraması ve sanatçıları ile kapsamlı bir festival için hazırlıkların son aşamaya erdiğini söyledi.

31 Temmuzda başlayarak 2 Ağustosta sona erecek festivalde ilk gün açılış etkinliğinden sonra önemli bir panel gerçekleşeceği açıklandı.


Konu ile ilgili yapılan  açıklama da ; Kemerhisar’da 31 Temmuz 2014 tarihinde saat 17.00’de düzenlenen panelin konusu: Antik Tyanna’da doğan Tyanallı Appolonius. Paneli Niğde Kapadokya’nın Başkenti kitabı ile Niğde tarihini yazan ve Niğde ili ile ilgili yayınlanmış beş kitabı bulunan gazeteci yazar Endüstri Mühendisi Ömer Fethi Gürer yöneteceği duyruldu.    Tyanallı Appolonius konusunda önemli araştırmalar yapan ve İtalyan Üniversitelerinde öğretim üyesi olarak görev yapmış Prof. Dr Asım Tanış yanı sıra Adana ve Mersin Felsefe ile ilgili Yeni Yüksektepe Dernek Başkanları Mahmut Şantal ve Saniye Akçal konuşmacı olarak panelde yer alacağı da açıklandı. Panelde Tyanallı Appolonius her yönü ile konuşulması bekleniyor. Gazeteci-Yazar Endüstri Mühendisi Ömer Fethi Gürer Tyanallı Appolonıus  Kemerhisar’da doğup 16 yaşına kadar bölgede kalarak daha sonra Tarsus’a geçtiğini anımsattı ve şöyle dedi.-“ Dünyada 200’e yakın hakkında kitap yazılan ve İsa ile aynı dönemde yaşayan Appolonius  mucileri, yaşamı, sözleri ile günümüze değin tartışıla gelmektedir. Bu kere onu doğduğu topraklarda bir kez daha fikirleri ile tartışacağız. Bu Bağlamda önemli araştırmaları bulunan Prof Dr Asım Tanış gibi önemli bir isim ve diğer konuklarımızın düşünceleri ile ilgi duyanlar için önemli bir panel olacak” dedi.

 

Festival ikinci günü Dr Sevgi Özbek diş sağlığı taraması ile sağlık konusunda toplum bilinçlendirmesine yönelik çalışması yanında Bölge tarımı üzerine Prof. Dr Sedat Serçe ve Prof. Dr Mustafa Özgen yer alacağı panel düzenlendi.. Folklor ve sanatsal etkinliklerle dolu dolu geçecek festival her akşam sanatçılar sahne alacak ve  2 Ağustos 2014 tarihinde finali ise ünlü sanatçı Edip Akbayram ile gerçekleşeceği açıklandı.

 

Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı tüm Niğdelileri 31 Temmuz-2 Ağustos  tarihlerinde gerçekleşecek festivale davet ederken  etkinliğe  geçtiğimiz günlerde Kemerhisar ile kardeş belediye olan İstanbul Kartal Belediye Başkanı Op.Dr Altınok Öz ile Ankara Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar gibi önemli isimlerinde konuk olarak geleceğini söyledi. Kirazcı CHP milletvekilleri ile çevre il ilçelerden de aralarında belediye başkanlarının da yer alacağı çok sayıda konuğu Kemer hisar’da ağırlamaya hazırlandıklarını ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim