Türkiye Geneli sonuçları başta olmak üzere son 3 seçimin en isabetli tahminlerini yapan ORC Araştırma, 7 Haziran genel seçimine 4 ay kala illerde seçmenlerin nabzını tutmaya devam ediyor.

10 İLDE 7 BİN 600 KİŞİYE SORULDU

ORC Araştırma son olarak Kırıkkale, Sivas, Çorum, Yozgat, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde ve Karaman olmak üzere toplamda 10 ilde seçmene "7 Haziranda yapılacak olan genel seçimde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" diye sordu. Araştırma şirketinin 10 ilde toplam 7 bin 600 kişiyle yaptığı anketin sonuçlarına göre AK Parti on ilde de yüzde 50'nin altına düşmedi.

NİĞDE'DE MHP-CHP İKİNCİLİK İÇİN YARIŞIYOR

Araştırma şirketi Niğdeli seçmene de "7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" sorusunu sordu. Niğdeli seçmenin tercihi yüzde 53 ile AK Parti oldu. AK Parti'yi yüzde 20,9 ile MHP takip etti. CHP ise yüzde 20,6 üçüncü oldu.

Niğde'den öne çıkan isimler arasında Ak Parti'den mevcut milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Sevli, Eski İl Başkanlarından Ahmet Özmen ve şaşırtıcı şekilde Niğde Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu var. MHP'den de Tahsin Eren ismi yer alırken, CHP'den mevcut milletvekili Doğan Şafak ve Atatürkçü Düşünce Derneği Niğde Şubesi eski Başkanı Sevgi Özbek yer aldı. 







DİĞER 9 İLİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...


Editör: TE Bilişim