Niğde İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hüseyin Sinan, "Ad ve soyad rekor seviyede düzeltmeler yapıldı. Özellikle pasaport noktasında rekor kırdık diyebiliriz” dedi.

Niğde İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hüseyin Sinan, 2022 yılında adını ve soyadını düzeltmek için başvuruda bulunan kişi sayısının rekor kırdığını belirtti. Hüseyin Sinan, "Ad ve soyadda rekor seviyede düzeltmeler yapıldı. Özellikle pasaport noktasında rekor kırdık diyebiliriz” dedi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Niğde İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nün 2022 yılında birçok rekor işleme imza attığını söyleyen Müdür Sinan, kimlik kartı, ehliyet ve pasaport işlemlerinde rekor sayılara ulaşıldığını belirtti.

8 Bin 600 Pasaport Verildi

Niğde'de 2022 yılında 8 bin 600 pasaport verildiğini belirten Müdür Sinan, “2022 yılı içerisinde il ve ilçe müdürlüklerimize 8 bin 600 pasaport verildi. Kimlik kartlarında yenileme ve düzeltme kapsamında 47 bin 800 kimlik yenilendi. Ayrıca ehliyet kartlarının düzenlenmesinde bu sene büyük artış yaşandı. Bu sayı 20 bin 200 oldu.” dedi.

Niğde’de Araç Sayısı 127 bin 971’e ulaştı! Niğde’de Araç Sayısı 127 bin 971’e ulaştı!

"Süre Tamamlandı "

2022 yılında adını ve soyadını düzeltmek için başvuruda bulunan kişi sayısının rekor kırdığını belirten Niğde İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hüseyin Sinan, "2022 yılında adını ve soyadını düzeltmek isteyen vatandaşımızın çoğunluğu e-Devlet üzerinden olmak üzere bizlere başvuruda bulundu. Bu başvuru süresi tamamlandı. Yeni gelişmeler olduğu takdirde vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Personelimiz vatandaşlarımızın bir mağduriyet yaşamaması adına canla çalıştılar, ellerinden geleni yaptılar. Vatandaşlarımıza hizmet ederken fedakarca çalışan İl merkez ve ilçelerimizdeki bütün personelimize teşekkür ediyorum. " açıklamasında bulundu. " dedi.

Editör: TE Bilişim