Başta antifriz olmak üzere tüm sıvı bakımlarının yaptırılması gerektiğini belirten sanayi esnafı, yaklaşık 2 ila 4 bin lira arasında maliyeti olan kışlık bakımları ihmal eden vatandaşların daha büyük masraflarla karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarıda bulundu. 
Niğde Ata Sanayi’de oto tamirciliği yapan Turgut Taygur, sıvı bakımlarının öneminden bahsetti. Taygur, araçlarda kış öncesi antifriz konusunda uyarıda bulunarak, “Antifrizi koymazsak ve motorumuz donarsa bize 15-20 bin liralık bir hasar açar. Bir antifriz bugün 250-500 TL gibi bir rakam. Bu hasarı göze almaktansa 500 liralık bir masrafla onun önüne geçebiliriz” dedi. 

KIŞA UYGUN YAĞ KULLANILMASI GEREKİYOR
Araçlarda kışa uygun yağ kullanılması gerektiğini belirten Turgut Taygur, “Yazın havalar çok sıcak olduğu için yağ, özelliğini daha çabuk kaybeder. Bunun için yağlarımızı değiştirirsek yağ, bu özelliklerini kaybetmeden kışımızı çıkartırız. 2-3 bin lira gibi bir masraf çıkar ama bizi 40-50 bin liraya yakın hasardan kurtarmış olur” şeklinde konuştu. 

Muhtar Serdar Erdoğan; ‘Mahallemiz için var gücümüzle çalışacağız’ Muhtar Serdar Erdoğan; ‘Mahallemiz için var gücümüzle çalışacağız’

Vatandaşların en çok sıvı bakımını ihmal ettiğini söyleyen Taygur, “Örneğin yazın araçlara antifriz konulmuyor. Konulmadığı zaman radyatörümüz küf yaptı, tıkandı. Motorumuz küf yaptı. Motorda da bizi çapa dediğimiz olaylar vardır. Bu, zamanla küften dolayı çürür. Biz de burada kışın antifriz koyduğumuz zaman küf çözülür ve bu çapalar patlar. O zaman araç hararet yapar ve yine motorda hasar oluşur. Onun için araç sahiplerinin kışlık bakımlarını ihmal etmemeleri gerekiyor” uyarısında bulundu.

Editör: Selim GÖKEL