Türk markasıyla üretimi tartışaduralım, kendini kabul ettirmiş önemli tasarımcılarımızdan Uğur Şahin, Soleil Motors için tasarladığı Anadi ile, egzotik bir Corvette sahibi olmak isteyenlere farklı bir alternatif sunuyor.
Takvimler 2009 yılının Nisan ayını gösterdiğinde Uğur Şahin, Corvette modellerinin modifiyesinde uzman Amerikalı Mallet firması için Z03 adlı heyecan verici bir çalışmaya imza atmıştı. Bugün takvimler yine bir nisan ayını gösterirken, bu kez karşımızda yeni bir Uğur Şahin harikası var. 14-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Top Marques Monaco Lüks Fuarı'nda sahne alan Soleil Motors Anadi, Uğur Şahin'in 2009'daki Z03 çalışmasının yeni evrimini temsil ediyor. Z03'e göre daha olgun detaylarla süslenen Anadi'nin yüzünde Z03'e göre daha sert ve kalın çizgilere yer verilirken, Z03'teki şeffaf motor kaputunun yerini, hava girişli ve daha klasik bir yapı almış. Anadi'nin tasarımında en dramatik değişimin yaşandığı arka bölümde, Z03'te karşımıza çıkan ve aracın platformunun kullanıldığı güncel Corvette'i fazlasıyla hatırlatan yuvarlak stoplara veda edilerek, fantastik bir yapıya yer verilmiş. Difüzörlü tamponun ortasında üst üste toplanan dört adet köşeli egzoz her gün karşımıza çıkan bir tasarım değilken, tavanın aracın son noktasıyla buluşması da çok radikal.
Süper zenginlerin kendilerini şımarttığı bir fuarda sahne alan Uğur Şahin imzalı Soleil Motors Anadi'nin motor gücü hakkında kesinleşmiş değerler yok. Ancak Corvette Z06'da görev yapan 7.0 lt'lik aşırı beslemeli V8'in, 700 HP ile 999 HP arasında değişen çeşitli seçeneklerle sunulması bekleniyor.
 
 
 
Editör: TE Bilişim