BURSA TMMOB Makina Mühendisleri Odası, 12. Otomotiv ve Üretim Teknolojileri Sempozyumu'nu 13-14 Mayıs 2011 tarihinde Bursa'da TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart, otomotiv sanayisinin gelişmiş ülke ekonomilerinin en büyük aktörlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Başkan Mart otomotivin demir çelik, petro kimya, lastik-plastik, elektrik, elektronik, boya, dokuma, cam, bakım-onarım, finans-pazarlama-sigorta sektörlerinin büyümesine ve gelişmesine teknolojik olarak öncülük ettiğini, birlikte çok büyük iş olanakları sağladığını belirtti.

Otomotiv endüstrisinin dünya çapındaki etkinliği ve hacmi dikkate alındığında, bugün olduğu gibi gelecekte de ülke ekonomisi ve teknolojik gelişimi için önemini korumaya devam edeceğini kaydeden Başkan İbrahim Mart, TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından 1985 yılından bu yana Otomotiv Sempozyumu düzenlendiğini ifade etti. Kriz etkilerinin tartışıldığı bir dönemde hayata geçirilen 12. Otomotiv Sempozyumu'nun "Otomotiv ve Üretim Teknolojileri" başlığı altında düzenlendiğini söyleyen Başkan Mart, "Bu çerçevede, ülkemizdeki var olan durum yansıtılarak; otomotiv sanayindeki gelişim dinamikleri, sektörün ve sektörde çalışan mühendislerin sorunları ve olası çözüm önerilerinin ortaya konulduğu bir tartışma ortamı oluşturulması hedeflenmektedir." dedi.

Sempozyumun kapsamı hakkında bilgi veren Başkan Mart, sektör temsilcilerinin, meslek ve bilim insanlarının, uzmanların ve kamu temsilcilerinin katılım ve katkıları ile toplam 8 oturumda, 42 sunuç gerçekleştirileceğini belirtti.
Sektör bileşenlerinin katılımcı olduğu, "Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi" ve "Küresel Finansal Kriz sonrası Türk Otomotiv Sanayi" sunumlarınında yapılacağı ilk oturumun konu başlığı "Otomotiv Sektörünün Bugünü ve Geleceği", diğer oturumların konu başlıkları ise "Yerli Tasarım, Yerli Üretim, Yerli Otomobil", "Elekrikli Araçlar ve Geleceğin Otomobili", "Ar-ge Yenilikçilik ve Tasarım Faaliyetleri", "Otomotiv, Çevre ve Malzeme", "Üretimde Yeni Teknolojiler", "Mühendislikte Yeni Uygulamalar", "Mühendisler ve Çalışma yaşamı." olacak.

12. Otomotiv ve Üretim Teknolojileri Sempozyumu, 13-14 Mayıs
tarihlerinde Bursa'da TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 12. Otomotiv ve Üretim Teknolojileri Sempozyum Bildiriler Kitabı da sempozyum sırasında dağıtılacak.



Editör: TE Bilişim