29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde yapılan 1. Niğde Günleri etkinliğini hazırlayıp hizmete sunan Niğde Dernekleri Federasyonu başkanı Hafize Şahiner hanım efendiyi, Niğde vakfı yönetim kurulu başkanı Musa Balabanı ve yönetim kurulu üyelerini yürekten kutluyorum.
Elbette ki, bir şeyin ilk uygulaması zordur. Başkent Ankara da Niğde’nin tanıtımı yapılmıştır. Niğde adına onur verici etkinliğe imza atmak elbette kolay olmamıştır. Zoru başarmak, cesurca alınan kararın arkasında durmakla olur.
Burada ilgililer, Niğde’nin ekonomisini, kültürünü, turizm ve sanayileşmedeki yerini anlatım ve tanıtım noktasında ellerinden geleni yapmışlar ve  bu vesileyle Ankara’da yaşayan 180 bin civarındaki Niğdeliler bir araya gelip, birbirleriyle özlem gidermişlerdir.
Niğde Dernekleri Federasyonu Başkanı Hafize Şahiner ile Niğde Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Musa Balaban, Niğde’de Sayın Vali Alim Barut’un başkanlığında, kaymakamlar, Belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, sanayici ve iş adamlarıyla defalarca bir araya gelmişler, Ankara’da yapılması düşünülen Niğde günleri ile ilgili görüş alış verişi esnasında; kafalarda “ Acaba mahcup olur muyuz” diye tereddütler olmuşsa da,  Vakıf yöneticileri geri adım atmamıştır.
Sayın Balaban bir Niğde sevdalısıdır. Kendileri başarılı bir sivil toplum örgüt yöneticiliğinden emeklidir. O, burada tecrübesini konuşturmuştur.
O günlerde Ankara Atatürk Kültür Merkezi binlerce ziyaret akımına uğramıştır. Niğde Merkez ve kasabaları ile Altınhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik, Ulukışla İlçe ve kasabalarından buraya getirilen ürünler stantlardaki yerini almış ve beklenenin üstünde ilgi görmüştür. Başta Niğde Valisi Alim Barut olmak üzere, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri, Niğde millet vekilleri bu stantları ziyaret etmişlerdir.
Bu arada İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Konya, Kayseri, Rize, samsun, Aksaray ve Kırıkkale den gelen birçok insanla görüşme imkânımız oldu. Bu insanların görüşlerini aldık. Buradaki sergilerin mükemmel olduğunu, Niğde resimlerinden çok etkilendiklerini, ifade ettiler. Doğrusu  Niğde hakkında bu övgüleri duymak bizleri mutlu etti.
Hafize Şahiner Hanımefendi ve Musa Balaban, Dr.Nadi Özdamar, Kemal Erdağ Beyler sık sık stantları ziyaret ettiler, dışarıdan gelen ziyaretçilerle yakinen ilgilendiler.
Ankara Atatürk Kültür Merkezi, Niğde tarihinde ilk kez böyle bir güzelliğe ev sahipliği yapmıştır. Burayı ziyaret eden birçok bürokrat, Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen Niğdeliler burada buluşma, hasret giderme fırsatını yakalamıştır. Niğde ürünlerini tanıtımının yanında, Panolarda yer alan tarihi, turistik yerlerin resimleri ilgiyle izlenmiştir. Kültür Müdürlüğünce hazırlanan Niğde’nin tanıtım broşürleri ücretsiz dağıtılmıştır.
Bütün bu gelişmeler olumlu yansımalardır. Birde olması gereken, eksikliği hissedilen, yapıldığında daha da güzel olacaktı dediğimiz şeyler vardı. Niğde Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Musa Balaba’nın Niğde de Yaptığı alan çalışmaları esnasında karşılaştığı zorlukları anlatırken hayli sitemkârdı. Destek yerine köstek, teşekkür yerine tepki ne acı şey değil mi?
Ben isterdim ki, bu etkinliği başından sonuna kadar Niğde kamuoyu, ilgililer ve yetkililer zevkle destek vermeliydi. Niğde’nin tek görsel yayın organı NTV işin başından sonuna kadar orada bulunmalı, gelişmeleri, eleştirileri ve katılımcıların izlenimlerini Niğde kamuoyu ile paylaşmalıydı. Yerel basın temsilcilerinin program sonlana kadar tam kadro burada bulunması gerekmez miydi? Gaye, Niğde’yi tanıtma ve Niğde’ye hizmetse, bundan daha iyi bir fırsat olamazdı. Ne diyelim, bu bir gönül ve sevda işidir.
Atatürk Kültür Parkını ziyaret edenlerden bazıları, stantlardaki ürünleri birinci günü normal fiyatlardan aldıklarını, ikinci ve üçüncü günleri talep artınca fiyatların yükseldiğini söylediler. Bu da hoş bir şey değildi. Burada amaç tanıtımsa, standart fiyatlar uygulanmalı ve oto- kontrol ile bu gibi olumsuzluklara fırsat verilmemeliydi.
Başkent Ankara Niğde gününe davet edilen Niğdeli yazarlar; Ömer Fethi Gürer, İsmail Özmel, İdris Yavuz, Dursun Özden imza günü nedeniyle bir araya geldiler, Niğde ile ilgili kitaplarını sergilediler hem de Niğde’nin tanıtımına destek verdiler
Her şeye rağmen Başkent Niğde Günlerinde yapılan faaliyetler,  hatasıyla sevabıyla, Niğde için bir dönüm noktası olmuştur. Burada emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum.