Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu TBMM Genel Kurulunda yaptığı sunumda Ankara-Niğde Otoyolunun 152 kilometrelik son kısmı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çarşamba günü  hizmete açılacağını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu TBMM Genel Kurulundaki sunumunda, Ankara-Niğde Otoyolu 2. kesimini bugün hizmete gireceğini,  Ankara-İzmir Hızlı Tren hattının çalışmalarında yüzde 35 fiziksel ilerleme kaydedildiğini belirterek, "321 km'si trafiğe açılan Kuzey Marmara otoyolunun son kesimini 19 Aralık 2020 tarihinde işletmeye açıyoruz." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, Kuzey Marmara otoyolunun son kesimini 19 Aralık 2020 tarihinde işletmeye açılacağını açıkladı.

İşte Karaismailoğlu'nun açıklamalarından satır başları; "Ankara-İzmir Hızlı Tren hattının altyapı çalışmalarında yüzde 35 fiziksel ilerleme kaydettik. 321 km'si trafiğe açılan Kuzey Marmara otoyolunun son kesimini 19 Aralık 2020 tarihinde işletmeye açıyoruz." dedi.

 Bakan Karaismailoğlu; "2003'ten bu yana, ulaşım ve iletişim alanında ürettiğimiz çok büyük ve önemli projeleri 910,3 milyar TL yatırım yaparak hayata geçirdik" "Ankara-Niğde Otoyolu 2. kesimini 16 Aralık'ta, Kuzey Marmara Otoyolu İzmit-Akyazı kesimini 19 Aralık'ta, Elazığ Malatya Yolu Kömürhan Köprüsü, Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi, Diyarbakır Devegeçidi Köprüsü, Eruh-Siirt Yolu (Zarova Köprüsü), Tohma Köprüsü, Kızılcahamam Tünellerinin açılışlarını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Halkalı-İstanbul Havalimanı hattını da 2022'nin ilk yarısında açmayı hedefliyoruz. Avrasya Tüneli'nin 2017 ve 2020 yıllarında sağladığı toplam fayda 5,23 milyar lira. İstanbul Havalimanı, karayolu ve demiryolu bağlantısı, lojistik merkezleri ve buradan geçecek bir suyolu olacak Kanal istanbul (İstanbul Kanalı), bir dünya projesidir” dedi.

Editör: TE Bilişim