Hasandağı eteklerinde çıkan yangının meşe ağaçlarına zarar verdiğini söyleyen Niğde Orman işletme müdürü Mehmet Özdemir, küçük bir alanda çıkan alevin, yağış olmamasından dolayı rüzgarın etkisiyle 10 dönümlük araziye yayıldığını söyledi. 

Dün gece Hasandağı eteklerinde çıkan yangınla ilgili açıklamada bulunan Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir, "Dün gece Altunhisar ilçesine bağlı Hasandağı mevkiinde ormanlarımızda yangınımız oldu. Çıkış sebebini henüz tespit edemedik. Yangında Hasandağı önemli volkanik bir dağ. Eteklerinde de doğal meşe ormanlarımız bulunuyor. Niğde’mize özgü bir tür. Köylerimizde hayvancılık yapan çobanlar otlatma planına uygun olarak serbest dolaşım yapmaktalar. Aynı zamanda orman alanına bitişik ve orman içinde tarlalar bulunmakta. Vatandaşlarımızın anız temizliğinde tarla temizliği yaparken, ihmalleri sonucunda bu yangınlara sebebiyet olabilmekte." dedi.

10 dönüm arazi yandı

Yangına 1 arasöz, 5 pikap 3 teknik eleman, 5 işçi Altunhisar Belediyesinden itfaiye, jandarma ekipleri, AFAD ve 112 ekiplerinin katıldığını söyleyen Özdemir, "Çok şükür herhangi bir yaralanma olmadı. Orman içinde bulunan eski kullanılmayan tarlalarda yoğun otlanma olması sebebiyle bir yangın çıkmış. Ormanlarımıza risk teşkil etme durumu olduğundan hızlı bir şekilde müdahale ettik ve yangını söndürdük. 10 dönüm kadar bir arazi ot yangını şeklinde ceyran etti. Her hangi bir yaralanma olmadı. Ormanlara sirayet etmediği içinde herhangi bir ağaçlarımızda zarar olmadı. Sadece tarlalarda eskiden kalma münferit ahlat alıç gibi ağaçlarda zarar meydana geldi.” ifadelerini kullandı. 


 
Editör: TE Bilişim