CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, su deposunun elektriği kesildiği için 680 nüfuslu  Niğde Altunhisar ilçesine bağlı Hasandağ Ulukışla köyünün 15 gün süreyle susuz kaldığı yönündeki iddiaları, soru önergesiyle Meclis’e taşıdı. Ömer Fethi Gürer’in soru önergesindeki iddiasını doğrulayan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, köy muhtarlığına ait tesisatın borcundan dolayı kesildiğini, köy muhtarlığının borcun bir kısmını ödedikten sonra kalan bölümlerini ödeme taahhüdünde bulunması sonucu tesisatın elektriğinin yeniden verildiğini söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesinde, “Niğde ili Altunhisar İlçesi 680 nüfuslu Ulukışla Köyünde su deposunun elektriğinin kesildiği ve köylünün susuz kaldığı belirtilmektedir. Köylüler su şebekesi çalışmaları nedeniyle su sayaçlarını okutamadıklarını belirtmektedirler. 43 bin liralık su borcunun 25 bin liralık kısmının ödendiği geriye kalan küsuratıyla beraber yaklaşık 19 bin liralık kısmının da 10 gün için ödeneceği belirtilmesine rağmen elektriklerinin kesildiği bildirilmektedir. Konuyla ilgili olarak içme suyu eksikliğinin giderilmesi adına çalışma yapılacak mıdır?” şeklinde sorular yöneltti. 

Önergeyi yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini Meram Elektrik Dağıtım A.Ş.’den alınan bilgiler doğrultusunda yanıtladı. 

Bakan Dönmez, Altunhisar ilçesine bağlı Ulukışla köyünün su deposuna ait tesisatının, ödenmeyen borçlarından dolayı 30 Kasım 2018 tarihinde kesildiğini belirterek, “Ulukışla muhtarı ile 03.12.2018 tarihinde irtibata geçilerek, karşılıklı yapılan mutabakat neticesinde  tüm borçların ödeneceğini beyan etmesi üzerine vatandaşların da mağdur olmaması için elektrik enerjisi kullanıma açılmıştır. Ancak Ulukışla Köyü Muhtarlığı tarafından bu süre zarfında dağıtım şirketine herhangi bir ödeme yapılmadığı gibi Şirket tarafından yapılan hatırlatmalar da dikkate alınmamıştır. Bu durum karşısında 13.12.2018 tarihinde tekrar kesme işlemi uygulanmıştır” açıklamasında bulundu. 

Bakan Dönmez. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Söz konusu tesisatın borcuna istinaden 14.12.2018 tarihinde kısmi ödeme yapılmış ve kalan tutar için ödeme taahhüdü alınmış olup, bu tarihte elektrik enerjisi açılmıştır. Ulukışla Köyü muhtarlığına ait tesisatın elektrik enerjisi halen açık ve kullanımdadır.”
 
Editör: TE Bilişim