Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, ilimizin en erken patates üretiminin yapıldığı Altunhisar ilçesinde Nisan ayı içerisinde patates tohumluğunun toprakla buluşacağını söyledi.

Niğde genelinde 180 bin dekar alanda patates üretimi yapıldığını belirten Kenar; “gerek iklim gerekse düşük rakımı nedeniyle daha erken patates dikimi yapılabilen Altunhisar ilçemiz aynı zamanda pazara da ilk ürünü sunulabilen ilçemizdir. İlimizde önemli bir yer tutan patates bitkisi nisan ayında başlayan üretim sürecini yüksek rakımlı bölgelerimizde Kasım aylarını bulan hasada kadar meşakkatli bir zaman aralığında sürdürmektir” dedi.

Yeni patates üretim sezonunda dikimden hasada kadar çiftçilerin yanında olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar; “ Dikim öncesi yapılacak tohumluk hazırlığı, taban gübrelemesi ve dikimle ilgili yapılacak hataların sonrada telafisinin genellikle mümkün olmadığını bu nedenle üreticilerimizin dikim öncesi Niğde Ziraat Odamızın tarımsal konulardaki tavsiyelerini almasının çok önemli olacağını belirtti.

Açıklamasının devamında patates üretiminin sadece üreticilerimizin değil Niğde ilinin hatta Ülkemiz ekonomisinin önemli bir parçası olduğuna dikkat çeken Kenar, “ Üreticilerimizin bu bilinçle bereketli bir yıl geçirmesini diledi.





Editör: TE Bilişim