Altunhisar İlçesi Karakapı kasabasında iki ilköğretim okulunun başlattığı “Karakapı Okuyor “ kampanyası başlatıldı.

 

Altunhisar İlçesi,  Karakapı eğitim bölgesinde bulunan Karakapı İlköğretim Okulu ve Karakapı Durmuş Balarban İlköğretim Okullarının  başlattığı “Karakapı Okuyor Kampanyası”  Karakapı Durmuş Balarban İlköğretim Okulu  toplantı salonunda  düzenlenen Şiir dinletisi programı ile başlatıldı. 

 

 Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü İsrafil Erbay, Karakapı Belediye Başkanı Osman Daysal, Türk Eğitim Sendikası  Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş, Eğitim Bir Sen Altunhisar Temsilcisi Yasin Şanlıtürk, Bölge Öğretmenleri, Okul Müdürleri ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsrafil Erbay,  Karakapı Kasabasında SBS’de ve Ortaöğretime devam konularında istenilen düzeyde olmadıklarını bu kampanya ile  velilerde ve öğrencilerde bir bilinç oluşturmayı hedeflediklerini belirterek  kampanyanın başarılı olması temennisinde bulundu.

 

Karakapı Durmuş Balarban İlköğretim Okulu Müdürü Gökhan Balcı ise Karakapı kasabasının okur yazarlığını geliştirerek okulun kasaba için bir eğitim kampüsü olmasını ve  Ocak- Haziran ayları arasında Karakapı halkına en az 5000 kitap okutmayı hedeflediklerini belirtti. “SEN OKURSAN KARAKAPI DEĞİŞİR, SEN OKURSAN TÜRKİYE DEĞİŞİR” ‘sloganını  seçtiklerini belirtti.


Editör: TE Bilişim