Altunhisar Karakapı İlköğretim Okulu Yeşili Koruma Kulübü atık pil toplama kampanyası başlattı.

  

Altunhisar Karakapı İlköğretim Okulu Yeşili Koruma Kulübü, öğrencilerin çevreye duyarlı birer vatandaş olarak yetişmesini sağlamak ve çevreye duyarlılığı artırmak için “Pilleri Toplayalım Doğayı Koruyalım” adlı toplum hizmeti çalışması başlattı.

 

Karakapı İlköğretim Okulu Yeşili Koruma Kulübü tarafından yapılan açıklamada;

“Pillerin insan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları vardır. Piller cıva, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ve kimyasal maddelerden üretilir.   Bu pillerin gelişigüzel çöplere atılması, doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesi çevre açısından büyük tehlikeler  oluşturur. Metaller toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışabilir. En başta toprak kullanılmaz hale gelir ve metallerin oluşturduğu su kirliliği sudaki ekosistemi alt üst eder. Etkilenen sadece su ekosistemi değil, aslında tüm ekosistemdir. Zaman içerisinde bu etkiler insanlar üzerinde de görülür. Atık pillerin sebep olduğu hastalıklar başında, nörolojik bozukluklar, merkezi sinir sistemi hastalıkları, kanser, böbrek ve karaciğer hastalıkları gelir. Pillerin içindeki tüm maddelerin zararı kimi zaman öldürücü boyuta ulaşabilir. Maddeler daha önce de belirtildiği gibi toprağa karışarak hayvanların yediklerinden ya da sulardan insan vücuduna karışır. Ayrıca bir küçük kalem pil 4 metrekare toprak kirletir ve bu toprağı üretim yapamaz hale getirir.

 

Yeşili Koruma Kulübü olarak yukarıda saymış olduğumuz atık pillerin zararlarını bir nebze olsun azaltabilmek için “Pilleri Toplayalım Doğayı Koruyalım” adlı toplum hizmeti çalışması başlattık. Kampanyamıza tüm okullarında katılmasını istiyoruz.” Denildi.

 

Editör: TE Bilişim