Yaz aylarının gelmesi ile birlikte düğün ve benzeri törenlerde, havaya rastgele açılan ateş sonrasında üzücü olayların meydana gelmemesi için ve Niğde Valiliğince bir basın açıklaması yapıldı.
Altunhisar İlçemiz Keçikale beldesinde 6 yaşındaki bir çocuğun düğün töreninde tabanca ile  açılan ateş sonucu ağır yaralanmıştı.
Bu ve benzeri bazı olaylar ve alınacak önlemler konusunda Niğde Valiliği bir basın açıklaması yaptı.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi.
       Yaz döneminin gelmesi ile birlikte, özellikle kırsal kesimdeki açık alanlarda yapılan düğün, nişan sünnet vb. tören ve kutlamalar esnasında veya bu tür faaliyetler için düzenlenen konvoylarda, kolluk kuvvetleri tarafından yapılan şifahi ve yazılı tüm uyarılara rağmen vatandaşlar tarafından ruh­satlı yada ruhsatsız silahlarla rastgele ateş etme olaylarında artış olduğu görülmektedir.
         -En son; Niğde ili Altunhisar İlçesi Keçikalesi beldesinde 03.07.2011 günü yapılan düğün tö­reninde 6 yaşındaki bir çocuğun, beldede icra edilen bir düğün töreni esnasında evinin önünde oy­narken nereden geldiği belli olmayan ateşli silahla ateş edilmesi sonucunda karın kısmından yaralı olarak Altunhisar Devlet Hastanesine kaldırıldığı yapılan ilk müdahale sonucunda sol karın boşluğu bölgesinde (1) adet giriş ve sağ sırt bölgesinden (1) adet çıkış deliği tespit edilmiş ve hayati tehlikesi mevcut olduğundan Kayseri Erciyes Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahi bölümüne sevk edilmiş olup halen tedavisine devam edilmektedir.
         -Bu tür üzücü olayların tekrar olmasını önlemek maksadıyla mülki makamlar, idari birimler ve kolluk kuvvetleri tarafından belde ve köylerde icra edilecek toplantı, gezi, açılış vb. faaliyetlerde;
 
         Vatandaşlar ile yapılan sohbet toplantılarında silahla ateş etme ve buna bağlı olarak kazaen yaralama ve öldürme olaylarına karışanlara uygulanacak cezai yaptırımlar konusunda Vatandaşların bilgilendirilmesini ve Türk Ceza Kanunu'nun  170' nci maddesinde "Kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde yada kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda; silahla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan kişi altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" denilmektedir.
 
 
Editör: TE Bilişim