Belediye-İş Sendikasının Toplu iş Sözleşmelerine yenisi eklendi…
Çömlekçi Belediyesinde İlk Toplu iş sözleşmesi Belediye Başkanı Ahmet Özbağ ile Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak arasında imzalandı.
Geçtiğimiz aylarda Çömlekçi Belediyesinde örgütlenen Belediye İş Sendikası Çalışma Bakanlığından aldığı yetki ile Sözleşme masasına oturdu.      

Yapılan Sözleşme Üç yıl geçerli olacak. Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanlığı ile Çömlekçi Belediye Başkanlığı arasında yapılan sözleşmeye göre İşçilerin daha önce 26.50 TL olan yevmiyeleri 31.00 TL’ye, maaşları ise 880,00 TL’den 1.050.00 TL’ye yükseltildi. Ayrıca sendika üyesi işçilere Toplu iş Sözleşmesinden kaynaklanan sosyal haklar ödemesi yapılacak.
Belediye Başkanı Ahmet Özbağ, nüfus sayılarının düşmesi sonucu İller bankasından gelen payların azaldığını, aslında işçilerine daha fazla ücret vermek istediklerini ancak şartların elverdiği ölçüde paylaştırmak mecburiyetinde olduklarını belirtti.
Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak ’da Yapılan sözleşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sadece 600 nüfusu kalmış bir Belediyede Toplu Sözleşme yapmanın zorluğunu hissederek Belediye Başkanına teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilişim