Antrenmanlarını Antrenör Ali Özkan, Serhan Özkan ve Mustafa Akkoyun eşliğinde sürdüren, Altunhisarlı ve Borlu Wushu sporcularından oluşan Niğde Karması 14-16 Haziran tarihlerinde Kahramanmaraş Afşin'de düzenlenen 5. Eshab-ı Kehf Turnuvası'nda takım halinde 3. olarak kupa kazandı.



Turnuvaya 9 ilden 210 sporcu katıldı. 8 sporcuyla katılan Niğde Karması turnuvayı 5 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayla tamamladı. Altunhisarlı sporculardan genç erkeklerde 
52 kg'da Caner İşcan ve 70 kg'da Deniz Kusar altın madalya kazanırken 60 kg'da Recep Emre Üney ve 65 kg'da Yasin Ahmet Kabalcı gümüş madalya kazandılar. Takımdaki 8 sporcu da turnuvadan boş dönmedi. Antrenör Ali Özkan bu başarının 3 aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.


Wushu takımı rutin antrenmanlarını Altunhisar Kapalı Spor Salonu'nda sürdürüyor. Maç antrenmanlarını da Bor Özkan Spor Salonu'nda sürdüren takımı önümüzdeki aylarda zor turnuvalar bekliyor. Temmuz ayı sonunda Kız Kalesi Turnuvası'na katılacak olan Wushu takımı Sanda ve Qinda branşlarında boy gösterecek. Eylül ayında tekrar Afşin'e geçecek olan takım Gala turnuvasına katılacak.


Wushu Takımı bu başarılarını Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş'la da paylaştı. Kaymakam Yeşiltaş, bu başarılı takıma olan desteklerinin devam edeceğini belirtti.






Editör: TE Bilişim