Ahiler Kalkınma Ajansı mali ve teknik destek programları ile ilgili çalışmalarının  yanı sıra sorumluluk bölgesinde bulunan Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde faaliyet gösteren kamu kurumları, özel sektör kuruluşları, akademik çevreler ve sivil toplum kuruluşları gibi yerel aktörlere yönelik eğitim çalışmalarını da sürdürüyor.

 

Görevleri arasında 'Yerel potansiyeli harekete geçirmek', 'Bölgedeki kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerine planlama ile proje yapma konularında destek sağlama' bulunan AHİKA, Altunhisar Kaymakamlığı’nın talebi üzerine 6-7 Aralık 2012 tarihlerinde Altunhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün eğitim salonunda proje eğitimi verdi.

 

Altunhisar ilçesindeki kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, özel sektör kuruluşları ile STK yöneticilerinin katıldığı ve proje yapma kültürünün geliştirilerek AB ile diğer fon sağlayan kurumlardan daha fazla destek sağlanabilmesi hedefiyle gerçekleştirilen proje hazırlama eğitimini AHİKA Niğde Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Serhat Taşdemir verdi.

 

Eğitimde, Türkiye'de AB ve Kalkınma Ajansları tarafından finanse edilen proje ile programlar, AB Proje Çevrimi Yönetimi (Project Cycle Management), hibe programları başvuru formları ve eklerinin hazırlanması, Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen proje teklifi hazırlama formatı olan 'Proje Döngüsü Yönetimi', AB ve Kalkınma Ajansı hibe programları konularında bilgiler verildi. Eğitimde ayrıca AHİKA’nın sorumlu olduğu TR71 bölgesinde finanse ettiği projelerden örnekler sunuldu.

 

 

Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, katılımcılara eğitime katılım konusunda gösterdikleri duyarlılıktan  dolayı teşekkür ederek, tüm katılımcıların bu eğitimden aldıkları bilgileri uygulamaya dökerek ilçemize uygulanabilir proje örneklerinin kazandırılmasını ve böylelikle ilçeye daha fazla yatırım sağlanmasına öncülük etmelerini istedi. Kaymakam Mehmet Yaşar Yeşiltaş, eğitimi veren Niğde Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Serhat Taşdemir’e ve Ahiler Kalkınma Ajansına teşekkür etti.







Editör: TE Bilişim