Altunhisar İlçe Belediyesinde Sigarayı bırakan işçilere Belediye-İş Sendikası ile yapılan Sözleşmeye göre ödül maddesi eklenerek anlaşma sağlandı.

 
Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak ve Niğde’nin Altunhisar İlçe Belediye Başkanı Erdal Sarı arasında bir yıl süreli Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Yapılan Sözleşme ile Şimdiye kadar yapılan sözleşmeler içerisinde bir ilke imza atılarak Toplu İş Sözleşmesine “Sağlıklı Emekçi Ödülü” maddesi eklendi. Sigara ve Alkol gibi alışkanlıkları kendi rızaları doğrultusunda terk eden işçilere TİS gereği Sağlıklı Emekçi ödülü verilip, 10 günlük mükâfat izni kullandırılmasının yanında 500,00 TL izin harçlığı ödenecek. Daha önce alışkanlığı olmayan işçiler de bir defaya mahsus olmak üzere bu maddenin hükmünden faydalanacaklar.

 
Yapılan Sözleşme ile Belediye işçilerinin maaşlarına yüzde 18 zam yapıldı. İşçilerin 53,00 TL olan günlük yevmiyeleri 65,00 TL’ye, 1.400,00 olan maaşları da 1.700,00 TL’ye yükseltildi.

 
Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak Sağlıklı Emekçi Ödülü teklifinin Belediye Başkanı Erdal Sarı’dan geldiğini bunu da kendileri için mutluluk olduğunu belirterek kabul ettiklerini söyledi. Özkaymak Emeğe verdiği değerden dolayı ayrıca Belediye başkanına teşekkür etti.

 
Niğde Altunhisar İlçe Belediye Başkanı Erdal Sarı bir süre önce Belediye-İş Sendikasının düzenlediği “Yılın Emekçi Dostu” ödül töreninde aldığı ödülün kendisini mutlu ettiğini ve işçilerine böyle bir jestte bulunduğunu belirtti.

 
Daha önceden hiç sendikaları olmayan işçiler kısa zamanda Toplu İş Sözleşmesi ile büyük başarı elde ettiklerini belirterek Şube Başkanı Şaban Özkaymak ve Belediye Başkanı Erdal Sarı’ya teşekkür ettiler.


Editör: TE Bilişim