Altunhisar 1. İller arası Wushu Qinda Turnuvasına ev sahipliği yapıyor

 

7-8 Eylül 2013 tarihlerinde Âşıklar Şehri Niğde Altunhisar 1. İller arası Wushu Qinda turnuvası Altunhisar ilçemizde gerçekleştirilecek. Wushu İl Temsilciliği turnuvayla ilgili bilgiler verdi.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Altunhisar ilçe kaymakamımız Sayın Mehmet Yaşar YEŞİLTAŞ’IN sayesinde Altunhisar gençliği Wushu sporuyla tanıştı. Kaymakamımız Sayın Mehmet Yaşar YEŞİLTAŞ’IN öncülüğünde kapalı spor salonunda 15 Mayıs 2013 tarihinde ücretsiz wushu kursları başlamış bulunmaktadır. Hala ücretsiz verilen kurslar yaz tatilinde de devam etmiştir. Ayrıca sporcuların tatemi ve diğer donanım eksiklerini de tamamlayan İlçe Kaymakamımız:  Sporcularımız koşmalarına baksınlar biz onların arkasındayız , ilçemiz küçük ama gençlerimiz için bütün kapılarımız açıktır. dedi.


Birincisi gerçekleştirilecek olan iller arası turnuvaya Niğde dahil 13 ilden 244 sporcunun katılması bekleniyor. Turnuvada sporcular minikler yıldızlar ve gençler Bay-Bayan Wushu Qinda dalında altın madalya mücadelesi verecekler. Turnuvanın 70 kg genç erkekler kategorisinde dereceye girecek olan sporculara sırasıyla 1. Ye tam cumhuriyet altını, 2.ye yarım cumhuriyet altını ve üçüncüye de çeyrek cumhuriyet altını ödül verilecektir. Turnuvanın tüm giderleri Kaymakamlık , belediye ve ilçedeki diğer sponsorlar tarafından karşılanacaktır. Altunhisar Kaymakamlığı, Belediyesi ve diğer sponsorların destekleri ve gönül vermeleriyle gerçekleşecek olan turnuvaya tüm halkımız davetlidir.

         Turnuvanın hüsn-ü kabul görmesinde büyük emekleri bulunan Niğde Valisi Sayın Necmettin KILIÇ’A, Wushu sporuna gönül veren Altunhisar Kaymakamı Sayın Mehmet Yaşar YEŞİLTAŞ’A, Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Harun TURHAN’A ve Altunhisar Belediye Başkanımız Sayın Erdal SARI’YA desteklerinden ötürü teşekkür ederiz.



Editör: TE Bilişim