Altunhisar Kaymakamlığı ve Altunhisar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen bir proje kapsamında Altunhisar’ın Keçikalesi, Yakacık ve Çömlekçi’de üç çiftçiye 100’er adet olmak üzere hindi palazı verildi.

 Haber & Fotograf: Fatma TAN

Tamamen doğal ortamda yetişen 100 civciv ile başlanan hindi yetiştiriciliğinde 80 adet gibi bir rakamla siyah hindi yetiştirmeyi başaran bilhassa palaz döneminde hayvanların iyi ve dikkatli takip edilmeleri gerektiğini belirten Yakacıklı çiftçi Hüseyin Yön; “ Onların da tıpkı insanlar gibi yemeye içmeye olduğu gibi temiz havaya da ihtiyaçları var. Tamamen doğal ortamda yetiştirdiğim bu hindileri Altunhisar Kaymakamlığı ve Altunhisar İlçe Tarım Müdürlüğü temin etti. Altı ay gibi bir sürede yayma dediğimiz yöntemle hindilerimizi yetiştirdik. Şimdiye kadar hiçbir şekilde suni yem ve ilaç vermedik. 100 adet ile başladığımız bu işte 20 kadar firemiz oldu. Büyük emek verdik. Hindilerimiz yetişti şimdi pazar bulma telaşımız başladı” diye konuştu.

 

Hindi de kırmızı etin tadı beyaz etin sağlığı var

Hindi de kırmızı etin tadı beyaz etin sağlığı olduğunu belirten Yön, “8-10 kg ağırlığındaki hindilerimizi 100-150 TL arasında satmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Çiftçi Hüseyin Yön, Tamamen buğday, mısır ve yeşil otlarla beslenen hindiler için köydeki evin yanında bir kümes yapılmış. Gündüzleri orta büyüklükte, etrafı tel örgü ile kapatılmış bir bahçe içinde gezen hindiler, akşamları kümese alınıyor. İçerde hava cereyanı olmasın diye de kümesin sadece tek tarafı açık bırakılmış. Kümes bu açık pencerelerden sürekli hava alıyor. Bu nedenle kümes içinde alışageldiğimiz, kümeslere özgü herhangi bir koku ile karşılaşmıyorsunuz.

Çiftçi Yön, üretim noktasında düşündüğümüz her şeyi yapmayı başardık. Sıra, pazarlamaya geldi. Hindilerimizden satın almak isteyenler  537 912 10 74 numaralı telefondan bize ulaşabilirler diye konuştu.

 

Borhaber’den hindi ile ilgili not:

Hindi deyip geçmeyin!

 

Hindi eti sadece yılbaşlarında tüketilen bir ürün değil artık. Sağlıklı beslenmede şimdi bir numaralı protein kaynağı hindi eti! Artan et fiyatları karşısında kırmızı ete tek alternatif yine hindi eti.

Hindi etinin dikkat çekici özelliği kırmızı et kadar B12 vitamini içermesi. Ayrıca insan organizmasına dinginlik sağlayan bazı aminoasitler hindi etinde çok daha fazla. Örneğin “triptofan” gibi kimi maddeler bu konuda bir örnek.



Sitemizden haber, fotoğraf ve metinlerin internet sitelerinde yayınlanmak üzere alınması,  başka internet sitelerine  dağıtılması yasaktır. 





Editör: TE Bilişim