Halk eğitim müdürlüğü tarafından verilen yedi haftalık süren sürü yönetimi elemanı kursunu başarı ile tamamlayan 48 kişiye Altunhisar ilçesi Kaymakamlık toplantı salonun da düzenlenen sertifika dağıtım töreniyle sertifikaları verildi.

Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen sürü yönetimi elemanı sertifika törenine Altunhisar Kaymakamı Yunus Emre Akpınar, İlçe Belediye Başkanı Vedat Kirazcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sayar, İlçe Tarım Müdürü Osman Bezeng, HEM Müdürü Nurettin Ünal, Okul müdürleri kurs öğretmeni Erdal Çobanoğlu ve kursiyerler katıldı.

Altunhisar Kaymakamı Yunus Emre Akpınar, eğitim programını tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan vatandaşları tek tek tebrik ederek, bundan sonraki yapacakları çalışmalarda başarılar diledi.

HEM Müdürü Nurettin Ünal sertifika töreninde yaptığı konuşmada, “ Böyle çalışmalar ilçemizde gayet bilinçli şekilde başarılı olarak yürütülen hayvancılık faaliyetlerine, hem büyükbaş hayvancılık hem de küçükbaş hayvancılık da daha da değer katıyor, daha da fayda sağlıyor. İnşallah burada da yapılan çalışma hem Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün işbirliğinde 48 kursiyerimiz sertifika lamaya hak kazanmıştır. Öncelikle onları tebrik ediyor hayırlı olsun diliyorum. İlçemizde tarımında bilhassa küçükbaş hayvancılık yetiştiriciliği için önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü her ne kadar Altunhisar tarımsal anlamda büyükbaş hayvancılığı ile ön plana çıkmış ise de aslında bizim coğrafi olarak, bitki örtüsü olarak, yeryüzü şekilleri olarak hayvancılık anlamında küçükbaş hayvancılığa da çok daha yatkın olduğumuzu ve bu alana da ilgi göstermemiz gerektiğini uzmanlar, bu konudaki bilim insanları ifade ediyorlar.

Editör: TE Bilişim