Niğde Altunhisar İlçesi Beştepeler Bayatsadır Mevkinde 2000 metre derinliğinde termal sondaj çalışmaları hızla devam ediyor.

Haber:Ali Akbaş


Niğde’nin Altunhisar İlçesi, Bor İlçe Merkezi, Bor İlçesi Bahçeli Kasabası-Bereke Köyü, Bor İlçesi Kayı-Balcı Köyleri, Merkez İlçe Fesleğen Köyü, Koyunlu, Fertek Kasabaları ile Ulukışla İlçesi Çiftehan Kasabası sahalarında Jeotermal kaynaklar ve yeni arama sahaları ile ilgili Jeotermal su kaynakları açısından önemli potansiyele sahip olan Niğde’nin bu kaynaklardan daha etkin yararlanılabilmesi yönünde etüt çalışmalarının olumlu sonuç vermesi ardından jeotermal sondaj kuyu çalışmaları Altunhisar İlçesinde başlandı.

 

Niğde Valiliği, İl Özel İdaresi ve İller Bankası Genel Müdürlüğü'nce jeotermal su kaynaklarına sondaj vurulmasına ilişkin ilk etüt çalışmalarının tamamlanmasının ardından Altunhisar İlçesi Beştepeler Bayatsadır mevkiinde 2000 metre derinliğinde termal sondaj kuyu çalışmaları hızla devam ediyor.

 

Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yeşiltaş, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Altunhisar Garnizon Komutanı Musa Akasu, İlçe Emniyet Amiri Osman Aktaş Altunhisar’da başlanan termal sondaj çalışmalarını yerinde görmek ve yetkililerden bilgi almak üzere ziyarette bulundular.

 

Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı Konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "İlçemizde Jeotermal sondaj çalışmaları olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor. Niğde’mizin ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını ümit ediyoruz. İlçemizde Sondaj çalışmaları inşallah tamamlandığında Termal Sera ve Sanayi için bu proje kapsamında beklentilerimiz yüksektir.

 

JEOTERMAL SONDAJ KUYUSU KADERİMİZİ DEĞİŞTİRECEK, YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRECEK

 

Jeotermal enerji tamamen yerli, yenilenebilir ve çevre dostudur. Jeotermal sıcak su kaynakları Altunhisar ilçemizin de ekonomik potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ve kalkınma için bir imkân daha kazandırılacağı arzusundayız.

 

Niğde İl Genel Meclisimiz, İller Bankası ve MTA ortak çalışmalarıyla proje hızlı bir şekilde yürütülmektedir. MTA Genel Müdürlüğüne bağlı 9 Teknik olmak üzere toplamda 40 personelle Termal Sondaj çalışmaları titizlikle yürütüldüğünü Sayın Kaymakamız Yaşar Yeşiltaş Bey ile birlikte yerinde izleme imkanı bulduk. İnşallah Jeotermal Sondaj Kuyusu Kaderimizi Değiştirecek, Yüzümüzü Güldürecek. Tüm emeği geçen herkese tebrik ve teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerinde bulundu.







Editör: TE Bilişim