Vali Âlim BARUT beraberinde bazı il müdürleri olduğu halde Altunhisar İlçesi'ni ziyaret etti. Heyet, belediye başkanları ve köy muhtarları ile toplantıda bir araya geldi...

 

 

Vali Âlim BARUT beraberinde İl Genel Meclis Başkanı Erdal KOÇYİĞİT, İl Jandarma Alay Komutanı Ufuk NAYIR, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan ULUDAĞ, İl Özel İdare Genel Sekreter Ali NEBOL, İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN,İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin EKİNCİ, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet AKAYCAN olduğu halde Altunhisar İlçesini ziyaret ederek burada belediye başkanlarını, muhtarlarla bir toplantı yaptı.

 Kaymakamlık Ziyaret Edildi

Ziyaret heyetini Kaymakamlık önünde Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar YEŞİLTAŞ, Altunhisar İlçe Jandarma Komutanı, Altunhisar İlçe Emniyet Amiri başta olmak üzere belde belediye başkanları, köy muhtarları ve ilçe protokol mensupları karşıladı. Karşılamanın ardından Vali BARUT ve beraberindekiler İlçe Kaymakamlığı ziyaret ederek ilçe hakkında Kaymakam YEŞİLTAŞ ile görüş alışverişinde bulunuldu. 

Her Yıl birlikte Olmaktan Memnunum

 

Heyet daha sonra muhtar ve belediye başkanları ile YİBO Toplantı Salonu'nda biraraya geldi. Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Âlim BARUT; gerçekleştirdikleri ziyaretin ve toplantının herhangi bir programa bağlı olmadığını belirterek, toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulacağını ve hasbihal edileceğini belirtti.

 “Bildiğiniz üzere her yıl rutin olarak ilçe gezilerini yapıyoruz. Bu yıl genişletilmiş bir kadroyla bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Burada özel idare eksenli olmak üzere ilimizin daire amirleri ile sizleri buluşturduk. Arkadaşlarımız sizlere kendi sorumluluk alanlarında bilgi verecekler. Siz de, varsa görüş ve talepleriniz bizlere aktaracaksınız." dedi.

Vali Âlim BARUT daha sonra tüm il müdürlerine, İl Genel Meclis Başkanlığına kaymakamlık makamına söz hakkı vererek toplantıya katılan katılımcıları ilgili oldukları kendi görev sorumlulukları hakkında bilgilendirmesini istedi. Bu çerçevede tüm il müdürleri Altunhisar İlçesi özelinde değerlendirmede bulundular.

Düğünlerde Silah Atılmasın

Mermi Parasını Evlenen Çifte Verin

 

Daire müdürlerinden söz olan İl Jandarma Alay Komutanı Ufuk NAYIR; "Yaz aylarının gelmesiyle yörede düğün sayısı artacak. Yöre halkı düğünlerde sevincini silah atma ile gösteriyor. Bu bir cana mal olabilir. Düğünlerde silah atılmayıp mermi paraları evlenen çiftlere verilse hem can kaybı olmaz hem de bir hayra vesile olunur." ifadesini kullandı.

Milli eğitim alanında 3 yeni okulun yapıldığını kaydeden Celalettin EKİCİ de yöre halkının eğitim altyapısındaki ihtiyaçlarını notları arasına aldı.

 

Genel Sekreter Ali NEBOL, ilin nüfus durumu ve köy yol ağı ve diğer altyapı hizmetleri hakkında bilgi verdikten sonra 2013 yılında yapılması planlananlar konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

 

İl Genel Meclis Başkanı Erdal KOÇYİĞİT ise 2011 yılından beri uygulaya geldikleri bu ilçe gezilerinin öneminin altını bir kez daha çizdi ve "İstişare ile bir çok konunun çözüleceği kesindir" ifadesini kullandı.

 

Vali BARUT daha sonra köy muhtarları ve belediye başkanlarına söz hakkı vererek görüşlerini dinledi. İlgili il müdürlerine gündeme gelen konuları incelemeleri için talimat vererek toplantı sona erdi.





















Editör: TE Bilişim