AHİLER Kalkınma Ajansı’nın 2019/1 Teknik Destek programı kapsamında “AHİKA ile Altunhisar’da İleri Düzey Kodlama Eğitimi Veriliyor” adlı proje hayata geçirilerek tamamlanmasının ardından Altunhisar Kaymakamlığı toplantı salonunda sertifika töreni düzenlendi.

Altunhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başvuru sahipliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında ilçede görev yapan Bilişim Teknolojileri, Teknoloji Tasarım ve Fen Bilimleri branşlarındaki 22 öğretmene 8 günlük İleri Düzey Robotik Kodlama Eğitici Eğitimi verildi. Eğitimlerin ardından Altunhisar Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen Sertifika Törenine Altunhisar Kaymakamı Yunus Emre Akpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sayar, Şube Müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Törende konuşan İlçe Kaymakamı Yunus Emre Akpınar, “ Her geçen gün gelişen teknoloji karşısında eğitimde yenilikçi yöntem ve uygulamalarla hizmet kalitesini artırmalı. Öğrencilerimizde iletişim, takım çalışması ve üreticilik becerilerini geliştirecek, kendilerini keşfetmelerini sağlayacak eğitim alt yapısını oluşturmalı. Milli Eğitim Bakanlığımızca hazırlanan “2023 Eğitim Vizyonu” kapsamında “21. Yüzyıl becerileri” diye adlandırılan öğrenme süreçlerinde dijital içerik ve beceri destekli dönüşüm hedeflerine ulaşarak ilçemizden ülkemizi temsil edecek bilim insanlarını yetiştirmeliyiz. Bu noktada öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir. Yeni nesil sizlerin ellerinde şekillenmektedir. Bizler gerek Kaymakamlığımız gerekse ilgili kurumlarımızla birlikte öğrencilerimize eğitim noktasında en iyi ortamları hazırlamanın gayreti içerisindeyiz." Söz konusu projeler önümüzdeki dönemlerde de geliştirerek devam edecek” dedi.

Editör: TE Bilişim