Niğde’nin Altunhisar İlçesinde 22 Aralık 2012-07 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenen Ebru Kursu başarılı biçimde sona erdi. Kurs öğretmeni Meral Bıyık’ın rehberliğinde 19 Kursiyerin katıldığı Ebru Kurs sonunda yapılan eserlerden oluşan sergi düzenlendi.

 

 

İlimiz Altunhisar İlçesinde İlçe Belediye Başkanlığı ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün işbirliği ile Ebru Kursu sonu sergisi izleyicilerin gözlemlerine sunuldu. Kurs öğretmeni Meral Bıyık, ebru sanatının Niğde Merkez ve İlçelerinde yaygınlaşmasının sevindirici boyuta eriştiğini söyledi.

 

 

Ebru kursuna ilginin her geçen gün arttığına dikkati çeken Meral Bıyık; “Ebru sanatına ilginin artması, sanata verilen önemi sergiliyor. Bu yaklaşım da doğal olarak bizleri mutlu kılıyor. Her açılan kurs, yeni kursların açılmasına katkı sağlıyor” dedi.

 

 

Altunhisar İlçesinde düzenlenen Ebru Kursu sonu sergisinin açılışı münasebetiyle düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Başçavuş Mehmet Deniz, İlçe Belediye Başkanı Erdal Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsrafil Erbay, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Altınok’un yanı sıra çok sayıda konuk katıldı.

 

 

Editör: TE Bilişim