Altunhisar İlçesinde her geçen gün birşeyler değişiyor. İlçede geçmişten gelen bütün eksiklikler bir bir giderilirken ilçe artık tanıtım aşamasına geçti. 

Haber: Selim GÖKEL

Altunhisar Belediyesi  hizmet binası yenilerek  hizmete konuldu. Bu güne kadar çok yetersiz  bir binada hizmet veriyordu. İç ve dış mimarısı bizzat Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı tarafından tasarlanarak yenilenen hizmet binası tamamlanarak hizmete konuldu. Yapılan tadilatlar sonucunda içerisinde makam odaları, Nikah salonu, Mescil toplantı salonunun da bulunduğu yeni hizmet binasında engelliler de düşünüldü. Engelliler için asansöründe eklendiği hizmet binası kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete konuldu. 

Altunhisar Belediye hizmet binasının yeni görümüne kavuşması ile birlikte yine Altunhisar ilçesinde Belediye ve vatandaş işbirliği ile yapılan Ayşe-Sıtkı Yanık Parkı da Altunhisarlıların hizmetine konuldu. 

Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı yaptığı açıklamada; Belediyemizce kısa bir zaman dilimi içerisinde engelli asansörü ile birlikte belediye tadilat projesi Engelliler Temsilciliği, Şehit ve Gazi yakınları temsilciliği, Ayşe Sıtkı Yanık parkı, Ayşe-Aziz Andaç çeşmesi, yeni meclis ve nikah salonu, tüm çalışma büroları ile birilte vatandaş belediye işbirliği çerçevesinde örnek bir çalışma yapıldığı kanaatindeyiz. İlçemize hayırlı olsun. Hayır sahipleri ile emeği geçenlerden Allah razı olsun" diyerek Altunhisar'ın sürekli değişitiğini, hizmetlerine her geçen gün yenilerini eklediklerini belirtti. 

Diğer yandan,  çekimleri Altunhisar İlçesinde gerçekleştirilen genç yönetmen Senem Tüzen’in ilk uzun metraj filmi ‘Ana Yurdu’, 2 - 12 Eylül arasında düzenlenecek 72. Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Festivalin, Uluslararası Film Eleştirmenleri Haftası Bölümü’nde yarışacak film, aynı zamanda Geleceğin Aslanı Ödülü adayları arasında da yer alıyor.

Esra Bezen Bilgin ve Nihal Koldaş’ın başrollerini paylaştığı ‘Ana Yurdu’, romanını bitirmek için anneannesinden kalan köy evine giden Nesrin’le beklenmedik bir şekilde ziyaretine gelen annesi Halise’nin tansiyonu gitgide yükselen öyküsünü anlatıyor.

Bu filmin gösterime girmesinin ardından, Altunhisar  Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda hizmete konulan Zindan Vadisi park ve piknik alanında film platosu kurulması çalışmalarına da hız verildi. Altunhisar Belediye Başkanı  Erdal Sarı, göreve geldiğimiz ilk dönemde Altunhisar ilçesinde değişimi gerçekleştirdiklerini, bu değişimin ardından dönüşümü de gerçekleştirmeye başladıklarını bu kapsamda, Altunhisar ilçesinin tarihi evleri, gerekse Zindan Vadisinin sinema çekimlerine çok uygun olduğu için,  ilçede bir film platosu kuruluması çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 



http://www.borhaber.net/altunhisar/altunhisar-ilcesinde-donusum-devam-ediyor-h17446.html

Posted by Bor Haber on 26 Temmuz 2015 Pazar
Editör: TE Bilişim