Altunhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, Çanakkale Zaferinin 100.Yılı nedeniyle Çanakkale Şehitlerini Anma gezisine başlandı.


Altunhisar  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen  Çanakale Zaferinin 100. yılında Altunhisar'dan 100 kişi,  geçtiğimiz gün Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Garnizon Komutanı Musa Akasu, Emniyet Amiri Osman Aktaş'ın katılımı ile dualarla uğurlandı.

Altunhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet SAYAR ”Çanakkale Zaferi, Türk milletine büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, savaş meydanında bile düşmanından esirgemediği merhamet ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. Çanakkale savaşları, bir kahramanlık abidesi olmakla birlikte, savaşan ülke ve milletleri birbirine yakınlaştıran yönüyle de dünya tarihinde ayrı bir yere sahiptir. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmaktır.Bu amaçla öğrencilerimize, ecdadımızın şehit olduğu topraklarda, Çanakkale ruhunu yaşamaları amacıyla 100 kişinin katılımıyla Çanakkale Şehitlerini Anma Gezisi düzenledik. gezi kafilesi yola çıktı. Gezinin amacına ulaşmasını diliyorum, bu konuda bizlere destek veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür ediyorum dedi. 



http://www.borhaber.net/altunhisar/altunhisar-dan-100-kisi-canakkale-gezisinde-h16599.html

Posted by Bor Haber on 1 Mayıs 2015 Cuma
Editör: TE Bilişim