Altunhisar ilçe Kaymakamı Abdussamed Yiğit ve beraberinde Altunhisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yeliz Börekçi, Sosyal Hizmet Projeleri kapsamında faaliyet gösteren Aile Destek Merkezini (ADEM) ziyaret ederek, açılan kurslar ve eğitimler hakkında bilgi aldı.

Altunhisar ilçesinde aranması bulunan 49 şahıs yakalandı Altunhisar ilçesinde aranması bulunan 49 şahıs yakalandı

Merkezdeki filmografi, sedef kakma, kabak oyma, rölyef, ahşap yakma, keçe, halı dokuma, giyim, dikiş-nakış, tığ örgü, takı tasarım, hediyelik eşya ve okuma yazma kurslarında eğitim gören kadınlarla sohbet eden Kaymakam Abdussamed Yiğit, kursiyerlere başarı diledi.

Kadınlarımızın öz becerilerini tanımak suretiyle toplumsal entegrasyonunun artırılmasının önemine dikkat çeken Kaymakam Yiğit, “Çeşitli alanlarda beceri kurslarının yer aldığı ADEM'ler sayesinde kadınlarımız, meslek edinerek aile bütçelerine katkıda bulunma fırsatı elde ediyor. Merkezlerimizde kurslara katılan kadınlarımız, mesleki eğitimin ardından ilgili kurumların verdiği hibe ve kredilerle, kendi iş yerini açabilme imkanına kavuşabiliyor.” dedi.

Aile Destek Merkezleri- ADEM 

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında, kadınlarımızın toplumsal entegrasyonunu sağlamak amacıyla, psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönlerini geliştirmeye yönelik faaliyetler yürüten Aile Destek Merkezleri, kısaca ADEM olarak adlandırılıyor.

Editör: Selim GÖKEL