Niğde Gençlik Spor İl müdürlüğü tarafından açılan geleneksel okçuluk kursu yoğun ilgi görüyor. Niğde Gençlik Spor İl Müdürlüğü gençleri hem spora teşvik etmek hem de geleneklerimizi unutturmamak adına ata sporlarımızdan Okçuluğu Niğde’ye kazandırdı. 

Niğde Gençlik Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin ata sporlarımızdan biri olan okçuluk ile tanışması ve içlerinde yetenekli olanların bu spora yönlendirilmesi bizim için ayrı bir önem taşıyor. Okçuluk sporunun sevdirilmesi, yaygınlaştırılması, gelecek nesillere aktarılması, başarılı sporcuların yetiştirilmesi amacıyla Altunhisar Kapalı Spor Salonumuzda gençlerimiz ve çocuklarımız için geleneksel okçuluk kursumuzu açtık”dedi. 

Okçuluğun sportif aktivitenin yanında, gençlerin bireysel gelişimine ve sosyalleşmelerine de büyük katkı sağladığını vurgulayan Ötgünlü "Kişinin kendine güvenini arttıran, konsantrasyonu geliştiren ve sosyalleşmeyi olumlu yönde etkileyen okçuluk, ayrıca el ve ayakların orantılı, doğru kullanılmasını sağlayarak günümüzün en önemli sağlık sorunlarından olan vücut eğriliğinin önüne geçerek dik duruşu da sağlıyor. Altunhisar İlçe Müdürlüğümüzde Okçuluk Kursumuzun ilk dersi yoğun katılımla gerçekleşti. İnşallah bu çatı altında nice Mete Gazoz‘lar yetişecek" diye konuştu.

384114107_18003511871026205_5252551697785272846_n

Altunhisar’da Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi Altunhisar’da Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Editör: Selim GÖKEL