Niğde’nin yıllardır süren en büyük sorunu Akkaya Barajı Çevre Kirliliği için CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in girişimi  ve CHP’li milletvekillerinin imzası ile Meclis Araştırma Önergesi verildi.  

Niğde’nin bu en önemli sorunu için verilen Meclis Araştırma Önergesi çok önemliydi. Mecliste grubu bulunan partiler bu konuda her biri 10’ar dakika konuştu. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sorunu net olarak anlattı. Önerge aleyhine ise Ak Parti Bursa Milletvekil Muhammet Müfit Aydın konuştu.  

AK PARTİ OYLARI İLE ARAŞTIRMA ÖNERGESİ RED EDİLDİ    
Ak Parti Grubu mecliste grubu bulunan partilerin aksine  Akkaya konusunda Meclis Araştırılması açılması talebi aleyhinde oy kullandı ve Araştırma Önergesi red edildi.  Meclis Araştırması açılması halinde Akkaya sorunu her yönüyle incelenecek, araştırılacak, tartışılacak ve çözüm konusunda büyük yol alınacaktı. Ancak bu gerçekleşmedi.

 Akkaya konusunda çözüm olmayan Ankara çözüme de engel oluyor.  Niğde'de ise geçen hafta gördünüz... Akkaya konusunda sadece bir paragrafda Niğde Üniversitesini eleştirdik diye,  b.k kokusu içinde yaşayan  Niğde Üniversitesi yönetimi bütün gazetelere Borhaber.net'i aşağılayan, kınayan tam sayfa ilanlar verdi... (burada tıklayın)

Niğde  böyle... 

Ankara'da şöyle...