Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi yayımlandı. Kararla 3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Kararnameye ile Niğde Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fevzi Demirel Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanırken, Niğde Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na ise Muş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cihan Özsoy atandı. 

5 SAVCI GİTTİ, 3 SAVCI GELDİ

Mütevelli heyet seçimleri yapıldı Mütevelli heyet seçimleri yapıldı

Kararname ile Niğde’de görev yapan 5 Cumhuriyet savcısı başka illere atanırken, 3 Cumhuriyet savcısı da Niğde’ye atandı. Niğde Cumhuriyet savcıları, Gürşah Sürmeli Adıyaman Cumhuriyet Savcılığına, Hasan Ali Sürmeli Adıyaman Cumhuriyet Savcılığı’na, Adil Yılmaz Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na, Enes Zararsız Malatya Cumhuriyet Savcılığına ve Engin Kara Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı. Adıyaman Cumhuriyet Savcısı Hakan Erdoğan, Azdavay Cumhuriyet Savcısı Muhammed Lekesiz ve Marmara Cumhuriyet Savcısı Ahmet Hakan Gümüş Niğde Cumhuriyet Savcılığı’na atandılar. 

GİDEN VE GELEN HAKİMLER

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile Niğde Hakimi 5 hakimin görev yerleri değişirken, Niğde Hakimliğine ise 4 hakim atandı. 
Niğde Hakimleri Gülay Kara Bodrum Hakimliği’ne, Selvi Çetin Batman Hakimliği’ne, Bengi Acar Soma Hakimliği’ne, Nurdan Güneş Topal Hopa Hakimliği’ne ve Turgay Topal Hopa Hakimliği’ne atandı. 
Altınözü Hakimi Nüvit Selcen Tuna, Muş Hakimi Betül Kiraz Özsoy, Çaldıran Hakimi Oğuz Bakırcı ve Altınözü Hakimi Tansu Tuna ise Niğde Hakimliği’ne atandı.(Adnan Çelebi)

Editör: Selim GÖKEL