Niğde’ye “Sahipsiz Hayvanlar Yaşam Köyü” Kuruluyor Niğde’ye “Sahipsiz Hayvanlar Yaşam Köyü” Kuruluyor

Niğde İl AFAD müdürlüğü 2023 yılının ilk 6 ayı içerisinde Trafik Kazası, Göçük, Kuyuya Düşme, Hayvan Kurtarma, Deprem ve Dağda mahsur kalma gibi 34 olaya müdahale edilirken 43 vatandaşı yaralı olarak kurtarırken 9 kişiyi ölü olarak çıkarttılar, Hatay ve Osmaniye’deki depremde ise enkaz altından 48 vatandaşın cansız bedeni çıkartıldı. 
Niğde AFAD il müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Niğde’de gerçekleşen olaylara müdahale eden AFAD Niğde Şubesi, olaylar kapsamında 12 kişi sağ, 43 kişi yaralı ve 9 kişi ölü olmak üzere toplamda 64 kişiye müdahale etti. Ayrıca 6 Şubat tarihinde meydana gelen Asrın felaketi olan Kahramanmaraş depreminde Osmaniye ve Hatay illerinde görev yapan Niğde AFAD ekipleri ezkaz altından 48 vatandaşın cansız bedenini çıkarttılar.  AFAD Niğde müdürlüğünden açıklanan verilere göre ise Niğde’de en çok trafik kazası ve mahsur kalma olaylarına müdahale edildiği kaydedildi. 
 AFAD Niğde 2023 yılı Temmuz ayına kadar toplamda; 3 dağcılık kazası ( mahsur kalma, kaybolma), 2 kaybolma, 5 sel, aşırı yağış ve dolu, 10 trafik kazası, 3 yangın, 1 kuyuya düşme, 1 Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehdit, 4 mahsur kalma, 1 deprem, 1 Yapısal çökme, göçük ve yıkılmalar gibi olaylarına müdahale etti. Bu olaylar kapsamında 12 kişi sağ ve 43 kişi yaralı olarak kurtarılırken, olaylardan ölen 57 kişinin çıkarılması için yardımda bulundu.