Yaz Kur'an Kurslarında Detaylar Belli Oldu Yaz Kur'an Kurslarında Detaylar Belli Oldu

Niğde genelinde son dönemde meydana gelen yağışlarla birlikte oluşan sel olaylarından tarım arazilerinin büyük zarar gördüğünü belirten CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, “İlimizde meydana gelen yağışlarla birlikte oluşan sel olaylarından tarım arazilerimiz büyük zarar gördü. Sel olayları ekili alanlarda buğday hasadına yakın bir zamanda meydana geldi. Bu da arpa ve buğday tarlalarına çok büyük zarar verdi. Ayrıca Niğde geneline baktığımızda, domates ekilen alanlarda, patates ve fasulye ekilen alanlarda da büyük zararlar var. Ben yetkililerden şunu istiyorum. ÇKS’li veya ÇKS’siz, tüm zarar gürmüş çiftçilerimizin zararlarının tanzim edilmesi gerekir” dedi.
Çiftçilerin büyük bir bölümünün Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olduğunu fakat bir kısmının ÇKS’i olmadığını belirten CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, “Bana bir fotoğraf geldi. Edikli beldemizde bir çiftçimizin tarlası tamamen zarar görmüş, buğdayı, fasulyesi, patatesi yok olmuş. Çiftçilerimizin tamamının ÇKS’i var. Ama bir kısmının da ÇKS’i yok. Zaten zorda olan çiftçilerimiz desteklenmez ise gelecek sene üretim yapamazlar.
Bu saatten sonra patates tohumu bulup ekmesi imkansız. Onun için bu arkadaşların dediğim gibi ÇKS'yle yani çiftçi Sistemine kayıtlı olmasına bakılmaksızın ÇKS'li veya değil. Zararının tanzim edilmesi gerekiyor.  Çünkü gerçekten zor şartlarda üretim yapan çiftçinin tekrar bunu karşılama gücü de yok. Yetkililerin el atıp tarım il müdürlüğüne özellikle köylerde tüm tarlaları hasar tespiti yapıp ona göre bir çalışma yapmalı ve çiftçimizin zararı tanzim etmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.