ABD-İngiltere-Fransa şer üçgeninin emrinde Suriye’ye odaklanan Türkiye’yi yöneten our boys’lar, birçok soruşturmalarla iktidarda kalma yolunu bulmuşken, sessiz sedasız ABD ajanlarıyla, dinleme üsleriyle, uzmanlarıyla, İşbirlikçi mandacıların torunları ile el ele, kol kola, Türkiye’yi ele geçirmiş durumda.
 
Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Diyarbakır, Samsun, Van, işgal kuvvetlerin elinde.
 
Bağımsızlıkçı unsurlar bir yolla itibarsızlaştırılarak, etkisizleştirilerek tasfiye edilirken, muhalifler, korku paranoyasına sokulurken, gizli kapaklı yürütülen ilişkiler kamuoyunun halkın ilgisinden kaçırılıyor.
 
Türkiye semaları NATO dolayısıyla ABD’nin kendi sahası gibi. Ne deniliyor? Türkiye semalarında 4 yıl boyunca CIA uçakları uçtu. Kim diyor bunu? Yabancılar!
 
Bakın; Alman "Die Welt" gazetesi, Wikileaks belgelerine dayanarak, "Türk hükümetinin 2002-2006 yılları arasında, CIA’in terör zanlılarını taşıdığı uçaklara izin verdiğini" iddia etti.
 
Anadolu Ajansı’na göre; Norveç gazetesi "Aftenposten"in elinde bulunan Wikileaks belgelerini bu gazeteyle birlikte değerlendiren Die Welt, "ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Wilson'un yazdığı ve yabancıların okumasının yasak olduğu ifade edilen bir raporda, Türk hükümetinin 2002 yılında söz konusu uçuşlara izin verdiği ve 2006 yılının Şubat ayında bu izni kaldırdığı, bu dönemde İncirlik'teki üsse CIA'in 24 uçuş yaptığı" kaydedildi.
 
Büyükelçi Wilson'un 8 Haziran 2006 tarihinde, bugün ABD Hava Kuvvetleri Komutanı olan Norton A. Schwartz'a gönderdiği tahmin edilen raporda, "Türk Silahlı Kuvvetleri bize İncirlik'i, 2002 yılından itibaren 'Fundamental Justice' operasyonu çerçevesinde tutuklu nakillerinde yakıt ikmali için kullanmamıza izin veriyordu. Ancak bu izni 2006 yılının Şubat ayında kaldırdı" şeklinde ifade kullanıldığı belirtiliyor.
 
Raporun, Schwartz'ın 14 Haziran 2006 tarihinde Ankara'ya yapmayı planladığı bir ziyaret için hazırlanmış olduğu" ifade edilen haberde, "rapora göre ayrıca, ABD Genelkurmay Başkanlığının, yeniden böyle bir izin alabilmek için neler yapılması gerektiğini düşündüğünün, ancak bu konunun Schwartz'ın Ankara ziyareti sırasında ele alınmasının uygun görülmediğinin kaydedildiği" bildiriliyor.
 
"Schwartz'ın 15 Haziran 2006 tarihinde yaptığı Ankara ziyareti sırasında, dönemin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan'ın söz konusu uçuşları yalanladığı" belirtilen haberde, "raporda, söz konusu uçuşlar sırasında havaalanında terör zanlılarına işkence yapılıp yapılmadığının ise belli olmadığı" kaydediliyor.
 
ABD’li yetkililer raporları doğruluyor. Özür dilemediler ama üzüntülerini bildirdiler.
 
Dünyanın en büyük roketi gizli yükü ile fırlatıldı
Gizli bir görev için hazırlanmış savunma uydusunu taşıyan 71 metrelik dünyanın en büyük roketi Delta IV, ABD'nin California eyaletindeki West Coast üssünden fırlatıldı
 
Lockheed Martin ve Boeing firmalarından oluşan Birleşik Fırlatma İttifakı (ULA), yerel saatle 13.10'da roketin başarılı bir şekilde uzaya gönderildiğini duyurdu. ULA sözcüsü Michael J. Rein, roketin rotasına girebilecek bir cisme çarpmaması için fırlatma işleminin 2 dakika geriye alındığını söyledi.
 
Ulusal Keşif Ofisi (NRO)'ya ait olduğu belirtilen gizli uydu hakkında ise bilgi verilmedi. Amerikan Savunma Bakanlığı, Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ve Ulusal Güvenlik Teşkilatı (NSA)'ya bağlı bir devlet kurumu olan NRO, gözetleme ve keşif görevlerinde kullanılan ileri teknoloji ürünü casus uydular geliştiriyor.
 
Yaklaşık 1 milyon kilogramlık itme gücüne sahip olan 71,63 metre yüksekliğindeki Delta IV, biri merkezdeki çekirdek itici olmak üzere toplam 15,24 metre genişliğindeki 3 iticiden oluşuyor. ULA yetkilileri, fırlatmadan önce yaptıkları açıklamada, Delta IV'ün son yolculuğunun, ağır roketleri uzaya göndermede bir dönüm noktası olacağını bildirmişti.
 
Sahi Türkiye’de yeniden kurulan dinleme üsleri ile ilgili ilgilenen kimler?
 
Günün Sözü: Halkı bilgisiz görenler aynı halka tarafından cezalandırılacağını unutmamalıdır.