Niğde’de resmi ismi  Şefik Soyer Meydanı halk dilindeki ismiyle İmam Hatip Meydanı'nda bulunan kavşak, artan trafik yoğunluğu nedeniyle çok şikayet ediliyordu. Sürekli sorun yaşanan bu meydanda Niğde Belediyesi göbeği kaldırarak akıllı kavşak projesini uyguladı. Cuma Günü akşam saatlerinde düzenleme inşaatına başlandı ve gece gündüz yapılan çalışmalarla 60 saat gibi rekor denecek, çok kısa zamanda  Pazartesi sabahı kavşak araç trafiğine açıldı. Kaldırım, trafik ışıkları, yol çizgileri için de çalışmalar hızla devam ediyor.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir göreve geldiği zamandan bu yana bir çok kavşak, kaldırım, asfalt, yürüyüş yolu, binaların dış cepheleri, peyzaj düzenlemesi yapıldı. Özbelde’den İlhanlı Mahallesine kadar, Yeşilburç Yolundan Bucak Çayırına  kadar her yerde  yaşamı rahatlatan, trafiği düzenleyen, güzel görüntü oluşturan dokunuşlar, uygulamalar yapıldı.

WhatsApp Image 2023-07-10 at 23.02.40-1

Niğde’de sadece bir sokağa dokunulmadı. Niğde’de sadece bir cadde hizmetten yoksun.

Niğde’de unutulan tek yer 23 Nisan Havacılar Sokağı. Paşakapı Caddesinden, Alpaslan Okulunun önünden geçen, Elhacı Mahmut Caddesi ile kesişen ve  Bankalar Caddesine çıkılan sokakta kaldırımların darlığı, park ve trafik yoğunluğu, yıllardır hiç değişmeyen kaldırım taşları ile gerek alışveriş için gelen vatandaşları gerekse esnafları zor durumda bırakıyor.

WhatsApp Image 2023-07-10 at 23.02.38

Merkezim Her Yerde Projesi ile Köy Okullarında Etkinlikler Yapılıyor Merkezim Her Yerde Projesi ile Köy Okullarında Etkinlikler Yapılıyor

Cadde esnafları 23 Nisan Havacılar Caddesi ile ilgilenilmemesini de yine Başkan Emrah Özdemir’e bağlıyor. “Kendi işyerinin çevresi ile ilgileniyor, özel ilgi gösteriyor” şeklinde yanlış bir dedikoduya meydan vermemek için Emrah Özdemir’in kendi işyerinin de olduğu caddeye ilgisiz kaldığını,  ama bu durumdan diğer esnafların mağdur olduğunu belirtiyorlar.

Esnaflar sitemize yaptıkları açıklamada: Başkanımız Niğde’nin hemen hemen her yerine gerekli güzel düzenlemeler yaptı. Ancak kendi işyerinin de bulunduğu sokağımıza daha önceki belediye başkanları da dahil hiç kimse ilgilenmedi. Sokağın kaldırım düzenlemesi, trafik ve park düzenlemesi konusunda acil müdahaleye ihtiyacı var. Başkanın bu durumdan haberdar olmaması imkânsız, biliyordur ancak sanırım yanlış anlaşılmalardan çekindiği için sokağımızda bu güne kadar hiçbir uygulama, düzenleme yapılmadı. Şuan İmam Hatip Meydanına çok yakın birleşik olan sokağımızın Belediye ekipmanları burada iken sokak üzerindeki okul açılmadan bir düzenleme yapmasını rica ediyoruz” dediler.

WhatsApp Image 2023-07-10 at 23.02.37-1

WhatsApp Image 2023-07-10 at 23.02.39 (1)-1

Editör: Selim GÖKEL